Partizan slavio u derbiju kola

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost u Areni sa 96-83, u 12. kolu regionalne ABA lige.

Budućnost je bolje otvorila utakmicu i trojkama Mihailovića i Makundua povela sa 6-0. Već posle nepunih osam minuta dostigla je i prvu dvocifrenu prednost, kada je povela sa 22-12 posle trojke Brendona Pola.

Ipak, tada se sve okreće i Partizan serijom 12-3 na početku druge deonice stiže do preokreta i posle trojki Kabokla i Nanelija ostvaruje prednost od 33-31. Međutm, tu se nisu zaustavili crno-beli. Nanizali su još sedam poena preko Vukčevića i Pantera, i poveli sa 40-31, sve dok konačno Ferel trojkom nije prekinuo veliki niz.

Smanjili su Podgoričani na 3 poena minusa, ali to je bilo sve što su uspeli. Već do poluvremena je vraćena prednost od 9 poena, kada je Doužer pogodio iza table u poslednjoj sekundi za 50-41 na poluvremenu.

Ubrzo po povratku na parket njegovom trojkom je dostignuta i prva Partizanova dvocifrena prednost (53-43), a potom je sa još dva poena doneo i novu najveću na utakmici. Na krilima Rajta i Džonsa Budućnost je smanjila na 57-50, ali je to bilo sve od gostiju večeras.

Vukčević je trojkom doneo prednost od 60-50, a ubrzo se nadovezao na isti način i Kaboklo, pa domaći nisu ispustili dvocifrenu razliku do kraja četvrtine.

Još jednom trojkom Tristan Vukčević je doneo maksimalnih +17 na startu poslednjeg perioda, posle čega je podgorički tim uspeo samo još da se nakratko spusti na -9 trojkom Pola na nešto manje od pet minuta do kraja utakmice.

Najefikasniji u pobedi bio je Bruno Kaboklo sa 21 poenom, a svom učinku je pridodao i 3 skoka i jednu asistenciju. Pi Džej Doužer je zabeležio 17 poena, 4 skoka i 5 završnih dodavanja, Ledej je sakupio 12, a Vukčević i Naneli po 10 poena.

U poraženom sastavu najefikasniji je bio Jogi Ferel sa 17 poena, uz 6 asistencija i 2 skoka, dok je Brendon Pol imao poen manje.

U narednom kolu Partizan će gostovati Zadru, a Budućnost dočekati Studentski centar u okršaju dva podgorička tima.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija čeka vajld kard za SP, glavni konkurent joj Crna Gora

Rukometni savez Crne Gore zvanično je poslao zahtev Svetskoj rukometnoj federaciji (IHF) za dobijanje specijalne pozivnice za učešće na...

POVEZANE OBJAVE