PL: Arsenal i Vila “ljubomorno” čuvaju svoje pozicije (VIDEO)

Danas je glavni događaj u Premijer ligi veliki derbi između Mančester Junajteda i Liverpula, ali su već završene tri utakmice, u kojima su pobede odneli favoriti.

Arsenal je sačuvao lidersku poziciju bar nakratko pobedom na Emirejtsu nad, u poslednje dve sezone, veoma nezgodnim Brajtonom sa 2-0.

Oba gola postignuta su u drugom poluvremenu. Gabrijel Žezus bio je precizan u 53, a Kai Haverc konačan rezultat postavio u 87. minutu.

Sada Tobdžije čekaju ishod pomenutog derbija i nadaju se da Liverpul neće pobediti kako ih ne bi prestigao na čelu tabele, pošto sa 39 bodova trenutno imaju dva više od tima sa Enfilda.

A svoju poziciju drži i ove sezone ponovo odlična Aston Vila, koja je slavila u gostima protiv Brentforda sa 2-1.

Nije fudbalere gostiju demoralisalo ni to što su igrači Brentforda poveli u poslednjem minutu prvog poluvremena golom Kina Luis-Potera.

Olakšao im je crveni karton Bena Mija u 71. minutu, što su “oberučke” prihvatili i golovima Aleksa Morena u 77. i Olija Votkinsa u 85. minutu odneli pobedu.

Tako su sačuvali treću poziciju i sada imaju 4 boda više od Mančester Sitija, a dva manje od Arsenala.

Vest Hem je sa 3-0 bio bolji na svom terenu od Vulverhemptona.

Na poluvremenu su Čekićari vodili sa 2-0 zahvaljujući golovima Mohameda Kadusa i asistencijama Lukasa Pakete, u 22. i 32. minutu.

Konačan rezultat postavio je Džerod Boven u74. minutu, a ponovo je gol “spakovao” Lukas Paketa.

Vest Hem je sada osmi na tabeli sa 27 osvojenih bodova, dok su Vukovi na 13. poziciji sa 19 bodova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan igrač Mege se prijavio za NBA draft

Nakon Nikole Đurišića, Andrije Jelavića i Bogoljuba Markovića, još jedan igrač Mege prijavio se za učešće na ovogodišnjem NBA...

POVEZANE OBJAVE