Zvezda uz velike muke slavila protiv Studentskog centra

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Studentski Centar u dvorani “Morača” sa 91-77, u 12. kolu regionalne ABA lige.

Crnogorski predstavnik je opravdao ulogu neugodnog protivnika, posebno na domaćem terenu, koju je izgradio tokom prethodne sezone.

Već u prvoj četvrtini, koja je protekla veoma neizvesno, bili su najčeše u prednosti, koja je u jednom momentu iznosila 9-4. Tome je znatno doprineo i kvalitetan šut, pošto su pogodili 3 trojke uz 50% uspešnosti.

Ipak, posle poena Nejpira prva deonica završena je nerešeno (21-21), mada je isti igrač trojkom propustio priliku da donese preokret na kraju.

Zato je to učinio Rokas Gedraitis čim je počeo drugi period pogođenom trojkom za 24-21. Posle koševa iz slobodnih bacanja Bogavca domaći su izjednačili, ali je to bilo sve što su uspeli u ovom delu, pošto je pripao srpskom timu.

Na nešto manje od minut i po do isteka poluvremena stečena je i najveća dotadašnja razlika nakon pogođene trojke Lazića. Ipak, preko Drobnjaka i Doukinsa, koji su bili stopostotni sa penala, zaostatak je sveden na veoma pristojnu razliku i Studenti su na polovini utakmice gubili sa 46-41.

Ubrzo je Lazić još jednim pogotkom iz daljine doneo i prvu dvocifrenu razliku (51-41), što je u jednom trenutku delovalo da će biti i najveća prednost na utakmici, ali ipak nije bilo tako jer se situacija na terenu još jednom izokrenula. Ipak, strpljivi su bili domaći košarkaši, polako sustizali minus i na kraju perioda čak vodili.

Najzaslužniji su u završnici bili Borna Kapusta, trojkom i aistencijama u svom maniru, i Obri Doukins sa dva atraktivna zakucavanja. Ponovo su u završnici kvartala košarkaši koje predvodi Dejan Jakara putem slobodnih bacanja dolazili do poena, što je dovelo do preokreta, pa su na ulasku u poslednjih 10 minuta imali prednost od 65-63.

Međutim, nisu imali snage da se do kraja bore sa evroligašem. Nejpir je trojkom vratio prednost na stranu Zvezde početkom poslednjeg perioda, nakon čega više nije vicešampion dozvolio da ispusti stečeno. Već posle trojke Davidovca posle nešto više od tri i po minuta igre u ovom delu bilo je +9 za crveno-bele (76-67).

Poenima Luke Mitrovića u završnici je dostignuto i 15 poena viška (80-74), a razlika u kvalitetu jasno došla do izražaja.

Najefikasniji na utakmici bio je Luka Mitrović sa 20 poena, od čega 18 u drugom poluvremenu. Statistici je dodao i 7 skokova i 3 završna dodavanja.

Istakli su se i plejmejkeri Jago Mateus sa 15 i Šabaz Nejpir sa 13 poena, dok je Lazić imao poen manje.

U poraženom timu je Igor Drobnjak upisao 17 poena i 4 asistencije, a Emir Hadžibegović 13 poena i 4 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE