Bahar pred “Večiti derbi” otkrio ko počinje u Humskoj, pričao o važnosti Endiajea

U sredu nas očekuje 171. Večiti derbi na stadinu Partizana, kojim će biti stavljena zavesa na prvi deo Superlige za ovu kalendarsku godinu.

Crvena zvezda je serijom pobeda, i kiksevima Partizana, uspela da prestigne na tabeli najvećeg rivala i sa 2 boda više dočekuje gostovanje u Humskoj.

Trener Barak Bahar ističe da kvalitet mora da se pokaže na terenu.

U derbiju nema favorita unapred, već se to pokazuje na terenu. Moramo da poštujemo protivnika, jer je situacija na tabeli do nedavno bila takva da je večiti rival bio prvi sa 13 pobeda u nizu. Moramo da budemo skromni i nastavimo u dobrom ritmu. Znam da nismo pobedili Partizan na JNA već sedam godina i to je veliki izazov za nas, rekao je Bahar na konferenciji za novinare na stadionu Crvene zvezde.

Detaljna analiza rivala je urađena.

– Analizirali smo rivala, naravno, tako pripremamo svaku utakmicu. Partizan je imao jedan od najdužih nizova u Evropi i normalno je da dođe do pada forme. U derbiju je sve do želje. Zvezda je šest godina bila bolja od Partizana, ali se dešavalo da u derbiju bude egal. Moramo na terenu da pokažemo da smo bolji. 

Svestan je Bahar važnosti večitog derbija.

– Ne treba mi ultimatum, niti da mi iko priča o derbiju. Znam koliko je ova utakmica važna za igrače, navijače, klub, pa i mene. 

Bahar je priao o važnosti Šerifa Endiajea.

 Što se Endiajea tiče i toga da li će početi, to ćemo još videti posle treninga. On radi dobro i bori se kad god igra. Timski je igrač i mnogo radi za ekipu. Pobeđujemo i gubimo zajedno, jer smo tim. Pričao sam sa njim, podižemo ga i dobro radi za ekipu. Kreira šanse, ali nekada promašuje, mada mnogim igračima se to dešava, i to je deo igre. Treba mu samopouzdanje i za mene je on važan igrač. 

Otkrio je Bahar da će Katai, koji je postigao šest golova večitom rivalu, sutra početi meč.

 Ne zanima me statistika. Važno mi je da najbolji igrači budu na terenu, a to su oni koji su u najboljoj formi. Ako već govorimo o Kataiju, on će početi sutra. 

Mijatović igra u fantastičnoj formi.

– Ne zavisi od mene da li će Mijatović ostati. Dobar je igrač, ima svetlu budućnost i sigurno ga traži mnogo evropskih klubova. U dobroj je formi, ali mora da radi još i napreduje. Radimo s njim, kao i sa ostalim mladim igračima. Meni imponuje što svi vide da Zvezda ima budućnost sa mladim igračima, te da oni igraju, ne samo u Superligi, već i Ligi šampiona. Nadam se da će Mijatović nastaviti da pogađa. A da li će i on početi derbi, to ne mogu da kažem. Moram malo da i vas iznenadim sutra. 

Ivanić zbog povrede neće moći da pomogne saigračima. 

– Ivanić je još uvek povređen i neće biti deo ekipe za sutrašnji meč, završio je Bahar. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA liga donela odluku: On je najbolji trener elitnog takmičenja

Trener košarkaša Oklahome Mark Dagnolt proglašen je za najboljeg trenera u NBA ligi, objavilo je to takmičenje. Dagnolt je predvodio...

POVEZANE OBJAVE