EL: Veliko iznenađenje Albe, efikasan srpski bekovski duo (VIDEO)

Pored mečeva srpskih večitih rivala, večeras su odigrane još tri utakmice 15. kola Evrolige.

Najveće iznenađenje svakako je pobeda Albe u Berlinu nad Barselonom sa 74-70.

Ništa nije ukazivalo na tako nešto kada su gosti već u prvoj deonici pobeli sa +11, ali je u drugom poluvremenu usledio preokret.

Tomas je bio najefikasniji u pobedi sa 13 poena, uz po 3 skoka i asistencije. Timan je ubacio poen manje, uz 7 skokova i 3 završna dodavanja, a Prosida 11 poena, čemu je dodao i po 2 skoka i asistencije.

U poraženom sastavu je najefikasniji bio Nikolas Laprovitola sa 15 poena, dok je Nikola Kalinić sakupio 8, uz tri skoka.

Makabi je kao domaćin savladao Baskoniju sa 89-81. Tako se Dušku Ivanoviću nije osladio povratak na mesto gde je prošle sezone sa Crvenom zvezdom zabeležio mnoge važne pobede, u halu “Aleksandar Nikolić”.

Iako su uspeli da nadoknade manjak od 9 poena i povedu na polovini utakmice, to je bilo sve što su uspeli gostujući košarkaši.

Najefikasniji u pobedi bili su Nebo (dabl-dabl uz 11 skokova) i Veb (7 skokova) sa po 17 poena.

U poraženom timu je Markus Hauard upisao 19, a naš Vanja Marinković 16 poena, uz 3 skoka.

Virtus je nakon preokreta u završnici slavio u Bolonji nad Olimpijakosom sa 69-67.

Pirejci su vodili gotovo tokom čitavog duela, imali i dvocifrenu prednost tokom druge i treće četvrtine, ali su poklekli u samoj završnici.

Najefikasniji u pobedi bio je Kordinije sa 13 poena, Belineli je upisao jedan manje, a 10 je sakupio srpski reprezentativac Ognjen Dobrić.

U timu Olimpijakosa Larencakis je upisao 13 poena, 2 skoka i 3 asistencije, a Fal 12 poena i po 3 skoka i završna dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE