Sferopulos dodatno pojasnio razlog Nejpirovog neigranja i otkrio da stiže još novih igrača

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su večeras od madridskog Reala, ali je glavna tema izostanak Šabaza Nejpira iz sastava tima.

Trener Janis Sferopulos je nakon utakmice otkrio da je igrač sam tražio da ne igra jer je u pregovorima sa drugim timom (!), a nešto opširnije je to ponovio i na konferenciji za medije.

Šabaz je u pregovorima da promeni sredinu i jutros je rekao da ne želi da rizikuje sa povredom i da ne želi da igra. Neće se vratiti. Sam je sebe izbacio iz tima. Dosad nije mnogo dao i nije imao dobre utakmice, smatra trener crveno-belih.

On je prokomentarisao i angažovanje centra Freda Gilespija, ali i otkrio da tu nije kraj dolascima novih igrača.

Doveli smo Fredija koji može da pomogne energijom, odbranom, veštinom i prisustvom u reketu, ali sada su nam potrebni i igrači za spoljne pozicije, otkrio je Sferopulos, pa objasnio kako teče “potraga”.

Kontaktirali smo i druge timove, iz Evrolige, Evrokupa i LIge šampiona, ali niko neće da se odrekne ključnih igrača. Nije lako, ali tražimo. Naravno da tražimo igrače, najbolje moguće za tim. Da dovedemo igrače koji mogu da pomognu timu da igra bolje, ne samo da bi ih dovodili. Gužva je na tržištu, svi traže pojačanja na svim pozicijama i nije lako, ali tražimo već mesec dana, rekao je Sferopulos.

Govorio je i o samoj utakmici, koja je zbog svih dešavanja u vezi sa timskim kadrom pala u drugi plan.

Igrali smo protiv kvalitetnog tima, šampiona Evrope i prvoplasiranog na tabeli. Bilo je trenutaka kada smo se dobro borili, ali to nije bilo dovoljno. Igrali smo protiv najbolje odbrane i jednog od najboljih napada Evrolige. Zaustavili smo ih na 72 poena i to je dobro. Promašili smo neke otvorene šuteve, imali slabe procente i ovako kvalitetan tim je bez toga teško pobediti. Neki igrači su se dobro borili, ali ima i nekih za koje verujem da su mogli više, istakao je trener crveno-belih.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Vašington zasenio Dončića i Irvinga, Dalas preokrenuo! (VIDEO)

Košarkaši Dalasa poveli su sa 2:1 u polufinalnoj seriji zapadne konferencije protiv Oklahome. Vezali su dva trijumfa, a ovaj nakon...

POVEZANE OBJAVE