Sjajni Partizan ne staje: Crno-beli srušili Valensiju u gostima!

U 15. kolu Evrolige, košarkaši Partizana su savladali Valensiju u gostima 72:67.

Panter je otvorio meč trojkom, odmah je Kaboklo publici u Valenisji pokazao šta donosi 5:2 za crno-bele. Na drugoj strani, ne uspeva da postavi odbranu i domaćin je smanjio na 4:5.

Crno-beli su i u nastabku igrali dobro, Doužer je pogodio trojku za 12:8. Valensija je uspela da izjednači brzo. Naneli je pogodio i doneo crno-belima plus pet posle 10 minuta igre – 19:14. Na početku druge deonice, domaći su odmah poentirali, ali sa druge strane Naneli uzvraća novi poenima.U nastavku su košarkaši Partizana u dve situacije ostali bez defanzivnog skoka, a to je domaćin iskoristio. Međutim, na drugoj strani Naneli je pogodio trojku, anakon toga proigrao i Ponitku za najveću prednost Partizana 19:26.

Probudili su se domaći, trojka Kasijusa Robertsona preko Ognjena Jaramaza, a odmah Obradović reaguje tajm-autom. U nastavku je postigao novu trojku, a zatim je domaći tim poveo nakon mnogo vremena 30:28. panter je uspeo da pogodi uz faul, a na poluvremenu je Valensija vodila rezultatom 34:33.

Ledej je na startu drugog poluvremena vezao pet poena i uvećao prednost crno-belih. Međutim, ni Valensija se nije predavala, svaki put kada se iole crno-beli odlepe i priprete sa uvećanjem razlike, domaćin stegne obruč u odbrani i sve brzo vrati na drugoj stani. Naneli je sa druge strane pogodio trojku i povećao prednost svog tima.

Posle penala Kevina Pantera,koji je odveo Partizan opet na plus sedam, Inglis uzvraća istom merom, a zatim nova trojka Ledeja.

Povećao je Partizan na plus devet pred početak poslednje deonice. Robertson je ponovo vratio nadu domaćinu, pa Željko Obradović zove tajm-aut. Na semaforu je bilo 55:49 za crno-beli tim. Prava borba se vodila u nastavku, Doužer je upisao nove poene za crno-bele, a sa druge strane nova trojka Pueta.

Panter je postigao važnu trojku i crno-beli su uspeli da ostvare važnu pobedu u Valensiji rezultatom 72:67.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina se oglasila saopštenjem: Ozbiljna liga ovo sebi ne bi smela da dozvoli

Vojvodina je izdala saopštenje povodom dešavanja u finalnoj seriji ABA 2 lige. Spartak je na domaćem terenu u drugom meču...

POVEZANE OBJAVE