HUMSKA NEOSVOJIVA TVRĐAVA: Penal i dva poništena gola Mijatovića, Partizan ponovo lider na tabeli! (VIDEO)

Fudbaleri Partizana pobedili su Crvenu zvezdu sa 2:1 u 171. večitom derbiju. Iskoristili su prilike i slavili protiv večitog rivala koji je uspeo da pre ovog meča sustigne 6 bodova minusa i pređe u vođstvo. Ova utakmica 9. kola, prvobitno je bila planirana za kraj septembra, ali je zbog dana žalosti odložena.

Oba tima pokušala su od starta biti agresivni, ali i istovremeno uz mnogo prekršaja. Crno-beli su u 10. minutu imali prvu polu priliku. Glazer je boksovao loptu koju je uputio Natho, a Belić potom bio neprecizan. Domaćini su nastavili sa pokušajima.

U 18. minutu propustio je Partizan najbolju priliku. Natho je prvo šutirao, a onda nakon greške Zvezde Saldanja je pravo šutirao u Glazera. Zvezda je tri minuta kasnije imala tek prvi konkretan pokušaj. Jovanović je zaustavio udarac Mijatovića.

Mladi napadač Zvezde je postigao gol u 26. minutu koji je poništen zbog prethodnog ofsajda.

Onda je u 29. minutu Marković blokirao šut Kataija. To su bili trenuci naleta crveno-belih. U 31. minutu je tim Baraka Bahara imao još jednu izglednu priliku. Kataiju je lopta izbačena sa gol linije, a potom Marković sprečio siguran gol Olainke. U 36. minutu je Bukari šutirao pored gola.

Ispred gola Glazera se desilo uzbuđenje u 37. minutu kada su crno-beli tražili penal zbog faula Rodića nad Stojkovićem. Nakon VAR provere su ga i dobili a u vođstvo ga pretvorio Bibras Natho u 40′ minutu.

To je bio rezultat prvog dela.

Drugi je počeo bakljadom navijača Zvezde, zbog čega je sudija nakratko prekinuo meč dok se vidljivost ne poboljša. Hvang je onda u 54. šutirao pravo u golmana Jovanovića. Zahid je potom bio za malo neprecizan da donese 2:0 crno-belima.

Katai u 62. minutu šutira preko prečke iz šesnaesterca. Partizan to kažnjava i vodi sa 2:0. Strelac je Mateuš Saldanja nakon proigravanja Zahida.

Zvezda je mogla da smanji na 2:1 ali je krajnjim naporom Jovanović zaustavio udarac glavom Mijatovića. Međutim, kasnije su crno-beli prepolovili prednost. U 71. minutu pogodio je Endiaje nakon ubacivanja Bukarija.

Odličnu priliku za 2:2 imao je Kanga. Jovanović mu je odbranio šut iz slobodnjaka u 79. minutu.

Nikolić je zatim bio neprecizan. U 85. minutu je Zvezda poravnala, ali je još jedan gol Mijatovića poništen zbog ofsajda. U nadoknadi je dodato sedam minuta. Golova nije bilo.

Crno-beli sada imaju 47. poena i na odmor odlaze sa bodom više u odnosu na večitog rivala.

Nakon zimske pauze, Partizan gostuje Javoru a Zvezda dočekuje Voždovac.

Partizan – Crvena Zvezda 2:1 (1:0)

Natho (p.) 40′, Saldanja 66′ – Endiaje 71′

Partizan: Jovanović, Stojković, Ilić, Marković, Antić, Belić, Stjepanović, Kalulu, Natho, Zahid, Saldanja

Crvena zvezda: Glaze, Nedeljković, Spajić, Dragović, Rodić, Mijailović (od 46′ Kanga), Hvang, Bukari, Katai, Olajinka (od 46′ Lučić), Mijatović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DRUGI MEČ POLUFINALA ABA LIGE: Obradović izneo svoja očekivanja

Košarkaši Partizana sutra od 18 časova gostuju u "Morači", gde će igrati drugi meč polufinala ABA lige protiv ekipe...

POVEZANE OBJAVE