Pankov ubeđen: Katai rešava derbi

Danas se na stadionu Partizana igra 171. večiti derbi.

Uoči ovog meča Crvena zvezda je lider šampionata sa dva boda više od najvećeg rivala, koji je do pre samo par kola držao vodeću poziciju na tabeli.

Radovan Pankov, fudbaler koji trenutno brani boje varšavske Legije, igrao je šest mečeva u kojima su rivali bili crveno i crno beli.

Dvadesetosmogodišnji defanzivac ima pozitivan skor u utakmicama protiv Partizana, kao fudbaler Zvezde slavio je u tri navrata, dva puta je ishod bio nerešen, dok je jednom pretrpeo poraz.

Iako nije više deo tima sa Marakane, redovno prati dešavanja u crveno-belom taboru.

Zvezda je dominantno počela novu sezonu pobedama nad Fiorentinom, na turniru u Rusiji, a onda se desio mali pad. Bahar je radio u Izraelu gde nema velika zimska pauza i možda je navikao da ne radi letnje pripreme jako već da tempira formu kroz sezonu. Što se sada i vidi jer mu ekipa izgleda sve bolje. Prednost Partizana se istopila, u padu su forme, dok su crveno-beli u naponu snage i u dobrom raspoloženju ulaze u derbi, počeo je Pankov za Meridian sport.

Duel večitih rivala bez obzira na formu i stanje na tabeli uvek nosi neizvesnost. Pouzdani štoper se nada trijumfu svog nekadašnjeg tima, a otkrio je i ko bi mogao da bude čovek odluke.

-Derbi je težak za prognoziranje, ali naravno, nadam se pobedi Zvezde. Pojedinačno i po svakoj poziciji Zvezda je mnogo kvalitetnija. Ima nekoliko opasnih pojedinaca u Partizanu na koje treba obratiti pažnju, poput Zahida, Kalulua, Saldanje, Natha… Odbrana Partizana nema šta da traži protiv napada Zvezde. Svako ima nekog ljubimca, moj je Katai. On može lako da reši derbi i mislim da će biti čovek odluke. Imao je problem sa povredom, sada je nastavio da daje golove, izgleda da je tempirao formu za ono glavno i drago mi je zbog njega.

Pankov ima poruku za bivše saigrače.

-Donesite tri boda na Marakanu, budite prvaci, pa da se igra Liga šampiona i sledeće godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE