NOVI OKRŠAJ U MADRIDU: Crno-beli nemoćni, Real prekinuo Partizanov niz pobeda!

Košarkaši Partizana izgubili su od Real Madrida sa 91: 75 u 16. kolu Evrolige. Crno-beli su bili dobri na početku, a onda je domaćin preuzeo kontrolu nad utakmicom. Srpski predstavnik je tako stao na pet uzastopnih pobeda u elitnom takmičenju. Real je prvi sa 15-1 a crno-beli su na 9-7.

Partizan je na ovom gostovanju krenuo u petorci Panter, Anđušić, Doužer, Ledej i Kaboklo. Domaćin je otvorio susret sa Kampacom, Kozerom, Musom, Endiajeom i Tavaresom.

Musa je postigao prvi koš na meču. Odmah potom uzvratio Kaboklo. Prvo vođstvo crno-belima trojkom donosi raspoloženi Brazilac na startu meča. Prvih pet minuta bilo je veoma efikasno. Real se onda odlepio na +10 nakon pogodaka Kampaca i Tavaresa (24:14). Crno-beli su pokušali to da što više smanje pred drugu četvrtinu. Ali, ostalo je +7 za Madriđane.

Sa 7:0 za maksimalnih +14 (33:19). Prve poene a i za prekid serije rivala, postigao je Panter. Ipak, domaćin je nastavio da gradi prednost i bude napadački besprekoran. Crno-beli su na drugoj strani imali mnogo grešaka i izgubljenih lopti. Uspeli su da se spuste na -10 (42:32). Trojkom je odgovorio Hezonja prekinuvši seriju 8:0 gostiju.Real je sa +12 (48:36) otišao na odmor a Kampaco promašio trojku na kraju poluvremena.

Odskočio je Musa sa 16 koševa kod dmaćina nakon prvih 20 minuta. Kaboklo je kod crno-belih imao 12 kao jedini dvocifreni.

Fabijen Kozer trojkom otvara drugo poluvreme. Odmah je istom merom odgovorio Kaboklo. Real je nastavio sa održavanjem prednosti. Brazilac u redovima crno-belih je jedini bio raspoložen da pokuša nešto više. Ekipa Željka Obradovića, imala je slabije procente šuta od rivala. Zahvaljujući tome, Real je stigao do +25 (69:44). Sve to uz seriju 12:0 koju je prekinuo Smailagić. Posle čelendža Obradovića, Real je imao i +27 (76:49). Treći period bio je do sada najmanje efikasan za Partizan sa 15 poena.

Četvrtu četvrtinu otvorio je poenima Smailagić. Partizan donekle pokušao da ublaži poraz pokušavši da on bude manji od 20 razlike. Na manje od 4 minuta spustili su se crno-beli na -18 (82:64). Real je i na to imao odgovor i zabeležio dva ubedljiva trijumfa protiv beogradskih večitih rivala u duplom kolu Evrolige.

Najbolji u timu pobednika bio je Musa sa 23 poena.

Kod Partizana Kaboklo je imao 18 a Vukčević 12 koševa.

Partizan posle gostovanja Madriđanima narednog četvrtka dočekuje Virtus.

Real Madrid-Partizan 91:75 (26:19, 22:17, 28:15, 15:24)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Debakl Junajteda! (VIDEO)

Mančester Junajted nastavlja sa katastrofalnom sezonom, pošto su doživeli pravi debakl na gostovanju Kristal Palasu. Tim Erika Ten Haga poražen...

POVEZANE OBJAVE