Zvezda na krilima fenomenalnog Teodosića pobedila Makabi!

U okviru 16. kola Evrolige, košarkaši Crvene zvezde su savladali Makabi u Pioniru rezultatom 98:92.

Prve poene na meču upisao je Bolomboj, a zatim je pronašao Boldvin usamljenog Brauna u uglu, a ovaj pogađa trojku. Napravio je Makabi seriju od 6:0, usledio je nepto slabiji ritam meča, promašaji na obe strane, a poene iz tranzicije je upisao Lazić. Teodosić je upisao trojku uz faul, i Zvezda je uspela da izjednači rezultat na 10: 10. Veoma izjednačena deonica, a rezultat na kraju ovog perioda igre je bio 20:20.

Zvezda je bolje ušla u drugu četvrtinu, Teodosić se raspucao, zatim trojku pogodio i Nedović. Makabi je imao dosta grešaka u napadu, a zvezdini centri Bolomboj i Tobi to kažnjavaju trojkama. Međuti, Makabi je napravio seriju 6:0 i Sferopulos traži tajm-aut. Odmah nakon toga sjajni Miloš Teodosić postiže novu trojku, a zatim je asistirao Tobiju za plus 10. Zvezda je uspela da održi prednost najviše zahvaljujući fenomenalnom Milošu Teodosiću koji je u prvom poluvremenu imao čak osam asistencija, a Hanga je uz zvuk sirene pogodio trojku za 42:51.

Sjajno je Zvezda otvorila drugo poluvreme, nova trojka Teodosića, a zatim je Gedraitis pogodio uz faul. Sjajno su igrači crveno-belih igrali i u odbrani i u napadu, stvorili su najveću prednost od 17 poena razlike. Uspeo je Makabi preko Boldvina da se drži u životu, međutim Gedraitis sa druge strane previše raspoložen i sve pogađa, čak 16 poena je dao u trećoj deonici, a rezultat na kraju ovog perioda igre je bio 65:79 u korist crveno-belih.

Usledili su sjajni momenti za Dejana Davidovca, dva outa je iznudio važne poene za srpski tim. Bolomboj je sjajno igrao u nastavku, Zvezda je održavala prednost i rezultat na kraju meča je bio 92:98.

Miloš Teodosić je upisao 27 poena, uz 14 asistencija i dva skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

CRNO-BELI BEZ DVA IGRAČA: Partizan oslabljen u Podgorici

Košarkaši Partizana sutra u Podgorici od 18 časova igraju drugi meč polufinalne serije ABA lige protiv Budućnosti. Tim Željka Obradovića...

POVEZANE OBJAVE