ABA LIGA: Uzalud raspucani Aranitović, Cedevita sačuvala trijumf u Tivoliju!

Košarkaši Cedevita Olimpije pobedili su u neizvesnom susretu Cibonu 93:91 u dvorani Tivoli na otvaranju 13. kola ABA lige. Domaćin je kontrolisao meč i u finišu dozvolio seriju rivala. Na kraju su upisali deseti trijumf u regionalnom takmičenju.

Ljubljančani su imali +5 nakon prvog perioda.

Tu prednost su zadržali i na poluvremenu izabranici Simonea Pjaniđanija.

Cedevita je početkom 3/4 stigla do +10 (48:38). Na kraju su taj period završili sa viškom od 12 poena. U četvrtoj četvrtini je ekipa iz Ljubljane držala Zagrepčane na dvocifrenom minusu.

Cibona je serijom 10:0 uspela da utakmicu ponovo učini zanimljivom, a Cedevita ispustila +11. Nalet gostiju odbio je Kobs. Potom se ušlo u egal finiš. Domaćin je uspeo da se odvoji na +5 (87:82) i to 40 sekundi do kraja. Zahvaljujući poenima Radovića i Matkovića. Aranitović je vratio neizvesnost trojkama.

Ali, Matković i Kobs su bili sigurni sa bacanja. Potom je Cibona imala na 7 sekundi napad za produžetak. Srpski internacionalac je promašio trojku a Blažič obezbedio skok za pobedu. Mustapić je samo trojkom postavio konačan rezultat.

Najbolji kod pobednika bio je Blažič sa 25 poena uz 20 Kobsa. Aranitović je sa 19 koševa bio najbolji u timu Cibone.

Cibona u narednom kolu dočekuje Borac. Cedevita gostuje Megi.

Foto: ABA liga/ KK Cedevota Olimpija/ Filip Barbalić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE