Partizan ubedljivo poražen u Zadru: Crno-beli nisu vodili nijednog trenutka, Božić nadomak novog tripl-dabla

Košarkaši Partizana neprijatno su iznenadili danas, pošto su veoma ubedljivo poraženi u Zadru od istoimenog tima sa 84-68, u 13. kolu regionalne ABA lige.

Na veliko iznenađenje, domaći su od samog početka nametnuli svoj ritam i vodili neprestano. Posle nepuna četiri minuta vodili su sa 11-4 posle poena Arijana Lakića, a posle brojnih promašaja u poslednjem minutu perioda zadržana je ovakva prednost, pošto je domaćin vodio sa 20-13.

Manje od 12 minuta igre bilo je potrebno Zadranima da ostvare i prvu dvocifrenu prednost, kada su posle trojke Luke Božića vodili sa 27-15. Uzvratio je Vukčević odmah na isti način, a potom vezao i zakucavanje, međutim hrvatski predstavnik trojkom Ramljaka ubrzo ponovo vraća dvocifrenu razliku, koju nije ispustio do kraja poluvremena.

Ponovo je poslendji minut perioda bio neefikasan, ali je jedine poene na osam sekunid do isteka poluvremena van linije 6,75 ubacio Lakić za velikih 47-34 na polovini utakmice.

Posle još jedne trojke Drežnjaka početkom drugog poluvremena dostignuto je do tada maksimalnih +15 (52-37), ali je potom usledila serija crno-belih od 9-0, koja je otvorena trojkom Smailagića, pa je zaostatak sveden na samo 6 poena (52-46) i delovalo je da se gostujući tim vraća.

Međutim, raspucani Drežnjak je vezao još dve trojke i najviše zahvaljujući njemu na kraju trećeg dela Zadrani su imali prednost od 63-50.

Tada kao da je opala motivacija košarkašima Partizana, jer je poslednja deonica započela nizom od 7 poena domaćih, posle koje su vodili sa 70-50, kada je praktično utakmica i bila rešena.

Partizan je nakon tajmauta koji je pozvao Željko Obradović uspeo samo još da smanji na -15 posle trojke koju je ubacio Danilo Anđušić.

Očekivano je pobedničku ekipu predvodio aktuelni MVP lige Luka Božić, koji je bio na po jedan skok i asistenciju od novog tripl-dabla! Na kraju je sakupio 26 poena i po 9 skokova i završnih dodavanja. Ipak, daleko od toga da je bio usamljen, pošto je Dario Drežnjak ubacio 25 poena, uz 6 uhvaćenih lopti.

U Partizanu je Tristan Vukčević bio najefikasniji sa 16 poena, a dvocifreni su bili još Zek Ledej sa 11 (6 skokova) i Pi Džej Doužer sa 10 poena.

U sledećem kolu Zadrani dočekuju podgoričku Budućnost, a Partizan ide na gostovanje Mornaru u Baru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE