SERIJA A BILA NEŠTO POSEBNO: “Odem na Bertijevu žurku i družim se sa Majkl Kitonom i Džo Pešijem”

Nekadašnji engleski reprezentativac Pol Ins nastupao je za Inter od 1995. godine pošto je stigao iz Mančester junajteda.

On je u Milanu proveo dve sezone i bio je standardni član italijanskog giganta. Imao je ugovor na još dve godine, ali je odlučio da se vrati u Englesku pošto mu se supruga razbolela. Danas kaže da mu je to bila najtea odluka jer mu je to bio najlepši period u karijeri.

Napuštanje Intera mi je i danas najveća žal u karijeri. Nekad moraju da se donesu odluke koje nemaju veze sa fudbalom. Obožavao sam navijače, oni su obožavali mene. Igra sam dobro, a i kada odigram lošu utakmicu oni mi kažu da sam igrao dobro. Naučio sam jezik, nisam imao nijedan razlog da odem, ali mi se onda supruga razbolela, rekao je Ins.

On kaže da je hteo da ostane do kraja karijere u Milanu.

Havijer Zaneti je sada direktor, da sam ostao možda bih i ja sada tako.

Ins je potpisao isti dana kada je u klub došao i Zaneti.

Platili su ga samo 650 hiljada funti. Kad god me pitaju ko je mojih najboljih 11 svih vremena, Havijer ima mesto u timu. On je mogao svuda da igra na najvišem nivou, profesionalac u najboljem smislu te reči.

On je istakao da je Masimo Morati mu bio kao otac.

Kada sam došao mislio sam da me je tražio trener Otavio Bjanki, međutim posle sam video da me je Morati hteo. Bjanki me je držao van moje pozicije u veznom redu i sećam se da je Morati poludeo zbog toga. Reako sam da nema smisla da igram na mestu koje nije moje i da je bolje da idem. On je smenio Bjankija i doveo Hodžsona. Kada sam odlazio rekao mi je da će mi povećati ugovor, samo da ostanem. Ali nikad nije bio problem oko novca.

Ispričao je i zanimljivu priču o tome kako je upoznao holivudske zvezde na žurci koju je pravio njegov saigrač Nikolo Berti.

Niko mi je rekao da pravi žurku tek pošto sam stigao. Bio sam skeptičan jer nisam znao jezik. Došao sam tamo, a na žurci Džo Peši, Uma Turman i Majkl Kiton sa kojim sam pričao sat i po. Posle sedim za šankom i pijem burbon sa Džoom Pešijem. Žao mi je što nisam tada napravio nijednu sliku.

Da stvar bude zanimljivija, Ins je upravo stigao kao zamena za Bertija.

Nikolo je imao problem sa povredama i ja sam došao da igram umesto njega Mislio sam da će biti problem među nama zbog toga, ali naprotiv, imali smo sjajan odnos. On je poznavao mnogo ljudi, završio je Ins o svojim danima u Milanu. Posle toga je otišao u Liverpul, a igrao je za Midlzbor, Vulverhempton i Svindon gde je završio karijeru 2007. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE