Zvezda rutinski savladala Split bez Teodosića i Bolomboja

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Split na svom parketu sa 89-67, u sklopu 13. kola regionalne ABA lige.

Ovu utakmicu su odmorili Miloš Teodosić i Džoel Bolomboj, koji su se najviše istakli u evroligaškoj pobedi nad Makabijem, ali i pored toga nije bilo problema, pre svega jer je šut odlično služio tim Janisa Sferopulosa.

Debitovao je u crveno-belom dresu i najnovije pojačanje iz minhenskog Bajerna Fredi Gilespi, ali je zabeležio samo 3 skoka za nešto više od 13 minuta na parketu.

Zvezdu je od samog početka krenuo šut, što je često ove sezone preduslov za uspešan rezultat, posebno kada u sastavu nema Miloša Teodosića da razigrava saigrače. Trojkom je odmah utakmicu otvorio Adam Hanga, a posle Tobijevih poena bilo je 9-2 nakon manje od tri minuta igre.

Tada je usledila serija od šest poena gostiju, koju je prekinuo Tobi, vezavši dve uzastopne trojke, ali mu je prvu uzvratio Šorter. Poenima Nedovića došlo se do vođstva od 21-16, a pošto za više od minuta na kraju prvog dela igre nije bilo poena taj, rezultat je ostao na snazi.

Izvan linije 6,75 posle nešto više od tri minuta u drugom periodu upisao se i Marko Simonović, a odmah nakon toga je Jago dos Santos doneo novu najveću prednost na utakmici od 28-20.

Iako nisu uspevali da se značajnije odlepe još uvek, šut je služio crveno-bele, a u poslednjem minutu Gedraitis je vezao dve trojke za prvu dvocifrenu prednost, koja je na dužoj pauzi iznosila 47-34.

Poenima Mitrovića crveno-beli su posle dva i po minuta igre u drugom poluvremenu dostigli 15 poena prednosti (53-38), a zahvaljujući trojci kapitena Lazića na polovini ovog perioda premašeno je i 20 poena prednosti, kada je tim Janisa Sferopulosa poveo sa 63-41.

Tada je bilo već jasno da će se do kraja postavljati još samo pitanje konačne razlike. Iako su Splićani uspeli da smanje zaostatak na 13 poena, na kraju je prednost bila samo poen manje od maksimalno dostignute.

Zablistao je Majk Tobi na ovom duelu sa 24 poena (trojke 4/6) i 6 skokova, po 3 ofanzivna i defanzivna. Luka Mitrović je upisao 14 poena, 6 skokova i 3 asistencije, a Nemanja Nedović 11 poena i 6 završnih dodavanja. Dvocifren je bio i Marko Simonović sa 10 poena (2 trojke iz 3 pokušaja), uz 4 skoka.

U redovima Splita je Šenon Šorter ubacio 17 poena, uz po 2 skoka i asistencije, a dvocifreni su bili još i Toni Perković i Tonko Vuko sa po 10 poena.

U narednom kolu Crvena zvezda dočekuje Igokeu, a Split gostuje Studentskom centru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE