KRAJ PRIPREMA I PORUKA ĐERONE: Cilj broj jedan prolazak u glavnu rundu i olimpijske kvalifikacije

Rukometaši Srbije ušla je u završnu fazu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo.

Naš tim sada boravi u sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. Tu će trenirati do 3. januara kada odlaze na pripremni turnir u Španskom Granoljersu. Rivali su Slovačka, Poljska i domaćin Španija.

Potom 10. januara se ide u Minhen, a dva dana kasnije Orlovi počinju EP sa Islandom. U grupi su još Mađarska i Crna Gora. O predstojećim izazovima govorio je selektor Toni Đerona:

Više smo nego uzbuđeni što smo ponovo na okupu, bez obzira na izazove koji se odnose na fizičko i zdravstveno stanje igrača. Svi smo svesni koliko je ovo Evropsko prvenstvo važno, šta znači i za ovu generaciju i za poslednje tri godine koliko smo zajedno, od utakmica protiv Francuske u Zrenjaninu i Kreteju. Znamo da je ovo prilika za ostvarenje važnih ciljeva i svi smo fokusirani na zadatak. Imamo dovoljno vremena za analizu protivnika i da u odnosu na to napravimo određene korekcije, adekvatno prosledimo informacije i dovedemo igrače na optimalno isti fizičk nivo. Treba ih oporaviti, ipak dolaze iz klubova i sezone uveliko traju. Prolazak u glavnu rundu i borba za Olimpijske kvalifikacije je cilj broj jedan. Posvećenost, ponašanje i timski duh ove ekipe se ne dovode u pitanje. Osim što ćemo se baviti modifikacijama u igri za što bolju pripremu, sve radimo misleći na utakmice koje nas očekuju u Minhenu, ali sa ciljem da se i na turniru u Španiji adekvatno spremimo. Bitno je podeliti minutažu, testirati mogućnosti i sačuvati svežinu za grupnu fazu. Spremnost igrača i fizička i psihička za to su glavni fokus pripremnig perioda, rekao je on u izjavi za RSS.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički piše istoriju, pala Mladost nakon preokreta

U meču 33. kola plej-of Superlige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 savladali su Mladost 3:2. Poveli su gosti sredinom prvog poluvremena....

POVEZANE OBJAVE