Suvlasnik Junajteda želi da sruši Old Traford

Novi suvlasnik, Mančester junajteda, Ser Džim Retklif navodno je izjavio je da mora da sruši Old Traford kao deo revolucije engleskog kluba.

Naime, on planira da izdvoji 300 miliona evra ličnog novca na renoviranje trening centra i stadiona.

Međutim, Retklif smatra da to neće biti dovoljno jer je “Teatar snova” poprilično zastareo u odnosu na savremeno potrebe fudbala.Stoga planira da sruši kultni stadion kapaciteta 74.031 mesta, po čemu je najveći u Premijer ligi, a drugi u Engleskoj posle londonskog Vemblija.

Junajted igra na Old Trafordu od 1910. godine, a iako je poslednjih godina na njemu bilo radova, pre svega u prošitenju kapaciteta, nije bilo većih održavanja objekta otkako su klub preuzeli Amerikanci.

-Osećam da bi izgradnja novog stadiona mogla da bude najisplativije rešenje, smatra Kris Li, direktor arhitektonske firme Populus koja je pre četiri godine nudila tri potencijalna rešenja vlasnicima Junajteda za Old Traford.

Takođe, spekuliše se da bi izgradnja novog stadiona mogla da košta Junajted oko 2,5 milijardi evra, a to bi moglo da utiče na transfer politiku kluba.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE