EL: PAO rutinski protiv Zvezde

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u Atini pošto je od njih bio bolji Panatinaikos 82:65

Crvena zvezda je otvorila dobrom odbranom utakmicu, a od starta je bio najbolji Luka Mitrović koji je na obe strane terena bio dominantan. Ipak, PAO je stalno individualnim kvalitetom držao plus i mirnoću na svojoj strani. Zvezda se mučila sa šutem spolja i samo su pogodili dve trojke u prvom poluvremenu. Posle prvih 10 minuta je bilo 20:17 za domaće.

U drugoj četvrtini slična priča je viđena na parketu, s tim što je Zvezda sve teže dolazila do koša. Krajem poluvremena stigli su domaći do 10 poena razlike, uz dosta lagan ritam, ali se na odmor otišlo sa 37:30.

U trećem periodu PAO je sa dve trojke na početku perioda otišao na dvocifrenu prednost i održavao je tokom čitavog perioda. U nekoliko navrata Zvezda je pripretila, najviše kada je na 57:50 imala napad i otvoren šut da smanji razliku, ali to je okrenula protiv sebe toliko da je u samo 30 sekundi bilo ponovo 11 za PAO i sa tom prednošću su otišli na odmor pred poslednjih 10 minuta.

U čettvrtoj četvrtini, sve je bilo stvar rutine za domaće i došli su do važne pobede u borbi za plej-of.

Sada Atinjani imaju skor 10-7, dok je Zvezda na 6-11.

Kod Zvezde najefikasniji su bili Bolomboj i Nedović sa 15 poena, dok je Mitrović ubacio 12. Ono što brine je što se upravo Mitrović požalio na povredu krajem treće četvrtine i nije se vraćao na parket.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE