Trener Virtusa o Obradoviću: On uvek stavlja lestvicu na viši nivo

Trener Virtusa Luka Banki je u razgovoru za “Sport klub” govorio o predstojećem meču protiv Partizana u Beogradskoj areni i o treneru crno-belih Željku Obradoviću.

Banki je uveo svoj stil i normalizovao je stranje u Virtusu, a njegov tim se trenutno nalazi na trećem mestu eltinog takmičenja.

-Doneo sam svoj stil, viziju kako se radi sa osobljem. Imamo dobar sastav, takmičarski… Sa moje strane sam probao donesem normalnost u okruženje koje je mnogo podnelo stresa tokom leta i na početku sezone. Moja misija je bila da stavim sve u stanje da nastupaju i da ih fokusiram na košarku. Da ne troše energiju na neke konflikte koji mogu da povrede tim. Samo sam normalizovao aktivnost kluba i tima. To je to, objasnio je on. 

O treneru Partizana ima svamo reči hvale…

Verovatno je jedan od najuticajnijih trenera u košarci. Evropska košarka mora da bude posvećena ljudima poput Obradovića jer sve čini boljima. On uvek stavlja lestvicu na viši nivo i na sledeći korak. U četvrtak će lestvica biti veoma visoka i atmosfera će biti posebna. Svaki put kada možete da se sretnete sa njegovim timovima to je prilika da rastete i napredujete. To je košarkaška klinika. 40 minuta trenirati protiv njega je stvar kontrolisanja utakmice i svakog poseda. To je trener koji trenira tim u svakom posedu. On ima tu prirodnu mogućnost da predvidi svaku slabost protivnika i da naglasi i da izdigne kvalitet svog tima. On je meni inspiracija. Čak i kada nisam igrao Evroligu, gledao sam ga kao uzora. Neko na koga se ugledam, objasnio je Luka Banki. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BUDUĆNOST SE ŽALILA NA SUĐENJE PROTIV PARTIZANA: Izdvojili “13 očiglednih grešaka” (VIDEO)

Košarkaši Budućnosti poraženi su u prvoj utakmici polufinala ABA lige od Partizana u Beogradu. Večeras su povodom ovog duela izdali...

POVEZANE OBJAVE