U PREPUNOJ ARENI: Nervozni Partizan, brejk Virtusa!

Košarkaši Partizana izgubili su na svom terenu od Virtusa 77:75 u 17. kolu Evrolige. Italijanski tim je kontrolisao čitav meč, a crno-beli greškama i promašajima nisu uspeli da stignu do desetog trijumfa u elitnom takmičenju. Do kraja ove godine, ostao im je još subotnji duel sa Mornarom u ABA ligi.

Crno-beli su duel otvorili u petorci Panter, Doužer, Ponitka, Vukčević i Kaboklo. Virtus je počeo sa Heketom, Kordinijeom, Belinelijem, Šengelijom i Danstonom. Početak je malo kasnio zbog akcije kluba sa kompanijom NIS da navijači bace igračke na teren da bi se sakupio novac za socijalno ugroženu decu.

Poenima je meč otvorio Ponitka a odmah uzvratio Kordinije. U prva tri minuta niko nije pogodio trojku. Ekipe su i promašivale u početku. Igralo se nervozno obostrano. Nešto osetniju prednost stekao je Virtus 9:6 posle koša Belinelija. Samo 15 poena ukupno je tako postignuto nakon prvih 5 minuta. Onda je usledio prazan hod oba tima. Sa bacanja je posle TV tajm auta bio polovičan Kaboklo. Prvu trojku pogodio je na utakmici Belineli za 12:7 Virtusa. Italijani su uspeli da u finišu četvrtine steknu +9 nakon trojke Heketa (19:10) a Obradović tražio tajm aut. Posle izgubljene lopte Nanelija, Virtus je došao i do +10. Tek u poslednjem minutu prve četvrtine, Partizan pogađa prvu trojku preko Doužera. Naneli novom donosi -5 na kraju prvog dela (18:23)

Drugu četvrtinu poenima počinje Naneli. Crno-beli potom serijom 5:0 stižu do izjednačenja (23:23). Tek nakon dva ipo minuta igre, trojku za Virtus pogađa Avudu Abas. Italijanski tim se ponovo odlepio na osetniju razliku od +9 (34:25) posle Abasove nove trojke. Iz tajm auta je poentirao Jaramaz a Lundberg izgubio loptu. Danski reprezentativac je potom pomogao timu da se domogne maksimalnih +13 (41:38) uz raspoloženog Heketa. Odgovorio je Italijanu Kaboklo trojkom na trojku. Pred kraj četvrtine se Partizan spusito na -5 (36:41) time se i završio prvi deo igre posle kombinacije Jaramaza i Kabokla.

Nakon 20 minuta Brazilac je imao 10 poena uz 12 Nanelija. Lundberg je za Virtus pogodio 9 koševa.

Treća četvrtina počela je promašajima Belinelija i Nanelija. Prve poene u drugom poluvremenu postigao je Toko Šengelija. Virtus je sa 5:0 stigao do 36:46. Crno-beli su nastavili sa promašajima i u nastavku utakmice. Kordinije trojkom vraća maksimalnih +13 (49:36). Ekipa Željka Obradovića odgovorila je serijom 9:0 za (45:49). Trojkom ju je prekinuo Marko Belineli. Partizan se potpuno vraća u meč kada je Panter smanjio na 52:54. Na minut ipo do kraja 3/4 Doužeru je svirana tehnička.Virtus to koristi da stigne na +7 (59:52). Jaramaz je odgovorio trojkom. Pogotkom Pajole sa bacanja, Virtus vodi 60:55 pred poslednju četvrtinu.

Poslednjih 10 minuta meča košem otvara Abas. Krenulo se žustro sa dve ubačene trojke na obe strane u nepunih minut ipo. U kasnijoj fazi je se duel sveo na posed razlike u korist Virtusa. U poslednja 4 minuta ušlo se sa 69:68 za Virtus posle poena Jaramaza. Potom je Lundberg vezao poene za +5 Italijana. Ledej je bio precizan sa bacanja za -3 crno-belih na 1:49 do kraja 70:73. Nakon pogotka Nanelija bilo je -1 na 1:10 do kraja susreta. Timovi su u poslednjem minutu razmenili izgubljene lopte i to na 40 sekundi do kraja utakmice. Lundberg je pogodio za +3 (75:72) na 19 sekundi, posle čega je Obradović tražio tajm-aut.

Potom se krenulo sa penal završnicom. Panter je bio siguran oba puta. Na drugoj strani je bio precizan Belineli (74:77). Pajola je uspeo da spreči asistenciju Pantera za Nanelija koji je imao otvorenu poziciju za tri. Kapiten crno-belih je bio polovičan na preostale 4 sekunde do kraja ali se potom proveravalo čija je lopta. Kaminski je promašio šut za pobedu.

Najbolji kod pobednika bio je Lundberg sa 16 poena uz 14 Belinelija.

U timu Partizana 19 poena je imao Naneli uz po 12 Pantera i Jaramaza.

Partizan u naredna dva meča Evrolige u novoj godini čeka Asvel i gostuje Crvenoj zvezdi Meridianbet. Virtus će igrati protiv nemačkih timova Albe i Bajerna početkom 2024. godine.

Partizan-Virtus 75:77 (18:23,18:18, 19:19, 20:17)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON MVP PRIZNANJA: Tri Evroligaša žele Makedonca iz Uniksa!?

Košarkaši Uniksa igraće u polufinalu plej-ofa VTB lige protiv Lokomotive Kuban. Nekadašnji Evroligaš ima i MVP-a ligaškog toka ovog takmičenja....

POVEZANE OBJAVE