EL: Olimpijakos se prošetao Berlinom, Obradović demolirao Barselonu uprkos dobroj partiji Kalinića (VIDEO)

Večeras su odigrane preostale dve utakmice 17. kola košarkaške Evrolige, na kojima su zabeležene dve ubedljive pobede, više ili manje očekivane.

Olimpijakos je bio veoma ubedljiv protiv Albe u Berlinu sa 94-67.

Ipak, nemački tim je vodio većim delom prvog poluvremena, a čak je razlika bila i +11. Međutim, drugo poluvreme je u potpunosti pripalo Pirejcima.

Alek Peters bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 23 poena, čemu je pridodao i 7 skokova i jednu asistenciju. Najdžel vilijams-Gos upisao je 13 poena i po 2 skoka i asistencije, a Mustafa Fal 12 poena, 6 skokova i 3 završna dodavanja.

Filip Petrušev još uvek nije zavredeo veliko poverenje trenera Barcokasa, pošto nije odigrao ni minut u večerašnjoj pobedi, dok je Nikola Milutinov za nešto više od polovine utakmice na parketu imao 4 poena i 3 uhvaćene lopte.

U poraženom timu je Met Tomas postigao 15, Mateo Spanjolo 11 (5 asistencija), a Sterling Braun 10 poena.

U sledećoj rundi Olimpijakos dočekuje Olimpiju iz Milana, dok će Alba gostovati Žalgirisu.

Monako našeg trenera Saše Obradovića je iznenađujuće ubedljivo slavio na svom parketu protiv, sada već trećeplasirane, barselone, pobedivši je sa 91-71.

Od smaog početkja vodio je tim iz Kneževine. već u drugoj četvrtini je imao višak od 16 poena, dok je u psolednjem periodu iznosi o i +30 u jednom trenutku.

majk Džejms se najviše istakao u pobedei sa 20 poena i po 5 skokova i asistencija, a Alfa Dialo sakupio je 19 poena, 4 skoka i 3 završna dodavanja.

U katalonskom timu je Džabari Parker uknjižio 15 poena i 5 skokova, dok je naš Nikola kalinić imao 10 poena i 5 uhvaćenih lopti.

Monako sledeće nedelje gostuje Makabiju, a barselona u El Klasiku dočekuje madridski Real, koji je neprikosnoveni lider takmičenja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pol Džordž je slobodan agent, dva tima se bore za potpis

Los Anđeles Klipersi igraju vrlo zanimljivu plej-of seriju protiv Dalasa, a predvodnik ekipe iz Kalifornije je Pol Džordž. U četiri...

POVEZANE OBJAVE