FMP na neverovatan način došao do produžetka i slavio, Rebec i Stojanović mogu zajedno

Košarkaši FMP-a savladali su Krku u Novom Mestu sa 89-87 nakon produžetka, u okršaju dva tima sa dna tabele regionalne ABA lige.

Prvo poluvreme proteklo je veoma neizvesno, ali su Panteri bili bolji u završnici i vodili na velikom odmoru sa 38-34. Ipak, domaći su bili bolji u većem delu drugog poluvremena, poveli sa +8 na kraju trećeg dela i potom održavali prednost sve do samog kraja.

Tada je, na 7 sekundi do kraja, Radovanović izgubio loptu pod košem svog tima, a Bojan Subotić iskoristio neopreznost i poentirao, što je bilo dovoljno za produžetak, pošto je regularni deo završen rezultatom 81-81 iako je Krka bila nadomak pobede.

Srpski tim bio je u konstantnom vođstvu u dodatnih pet minuta i poneo važnu pobedu iz Slovenije.

Večeras su blistali igrači koji odrađuju drugi mandat u timu iz Železnika, jedan koji je tu od početka sezone i dva skorašnja pojačanja. Najefikasniji u pobedi bio je Vojislav Stojanović sa 21 poenom, uz 5 skokova i jednu asistecniju. Bojan Subotić zabeležio je dabl-dabl učinak od 17 poena i 11 skokova, dok se u drugom poluvremenu posebno istakao Matic Rebec, najnovije pojačanje FMP-a, koji je na kraju sakupio 15 poena i 4 asistencije.

U poraženom timu je odličnu dabl-dabl partiju odigrao Jan Špan sa 15 poena, 11 asistencija i 6 uhvaćenih lopti.

U narednom kolu, prvom u novoj godini, FMP će dočekati Cibonu, a Krka će imati veoma teško gostovanje, pošto ide na noge aktuelnom šampionu Partizanu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE