Stojković: Vratili smo fudbalsku Srbiju na evropsku mapu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković izjavio je na tradicionalnoj dodeli “Zlatne lopte” FSS-a, da je reprezentacija uspela da fudbalsku Srbiju vrati na evropsku mapu.

Selektoru Srbije je ovu nagradu dobio četvrti put, a njemu je nagradu uručio član Stručnog odbora FSS Stanislav Karasi.

Nagrada ima posebnu važnost za mene, ali je i obaveza da nastavim da se trudim da budem uspešan, da reprezentaciju prezentujem najbolje što mogu. Bez dileme ću nastaviti u tom ritmu. U martu, kada je Savez dobio novo rukovodstvo, pitali smo se šta je cilj. Cilj svih ciljeva i taj strateški zadatak je bio plasman na Evropsko prvenstvo, na kojem dugo nismo bili. Složilili smo se na sastanku da je to nešto što moramo. Vratili smo fudbalsku Srbiju na evropsku mapu. To je istorijski rezultat iz dva razloga. U pitanju je duga vremenska distanca, a druga je što ćemo pod imenom Srbija učestvovati na tako velikom takmičenju, rekao je Stojković i dodao:

Želim da se zahvalim kompletnom rukovodstvu FSS na podršci, na onome što je važno, a to je da imate vetar u leđa i da tu podršku istinski osetite. Hvala porodici na bezrezervnoj podršci. Hvala stručnom štabu, svim ljudima koji su brinuli o zdravlju naših igrača i da se zahvalim fudbalskoj Srbiji koja je prepoznala i verovala da možemo da idemo do kraja, da ostvarimo cilj. Plasman na EVRO je poklon fudbalskoj Srbiji – zaključio je Stojković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OČEKIVANO: Portugalac ostaje sa Mitrovićem i Sergejem

Al Hilal iz Saudijske Arabije imao je sjajnu sezonu u kojoj su postali prvaci te zemlje. Klub za koji igraju...

POVEZANE OBJAVE