NA DEBIJU SMITA: Partizan ubedljiv u Baru

Košarkaši Partizana pobedili su Mornar 98:76 na gostovanju u 14. kolu ABA lige. Crno-beli su od početka kontrolisali ritam a rival pokušavao da susret učini zanimljivijim. Potvrdili su 10 pobedu u regionalnom takmičenju, na kraju u poslednoj četvrtini. Izabranici Željka Obradovića tako su trijumfalno završili 2023. godinu.

Crno-beli su na gostovanju u Baru krenuli sa sledećih starnih 5: Panter, Doužer, Ponitka, Vukčević i Kaboklo Domaćin je meč startovao u petorci: Vranješ, Starovlah, Veders, Marej i Luković.

Susret je počeo trojkom Kevina Pantera nakon što obe ekipe nisu iskoristile prvi napad. Crno-beli su odmah otišli na +6 (8:2) i početne serije 8:0. Sa novih sedam poena u nizu su izabranici Željka Obradovića se popeli na +13 (15:2). Za nešto manje od tri minuta su ubacili 15 poena. Barani su uzvratili sa serijom 14:0 i smanjili poveli 16:15. Seriju potom prekida Kaminski koji sa Jaramazom vezuje poene za +6 (16:22). Mornar je sa -4 otišao na odmor posle prve deonice.

Kao i na početku utakmice, Partizan postiže trojku i to Kaminski. Uzvratio je trojkom na trojku Den Martin. Mornaj je u drugoj četvrtini u jednom momentu imao priključak. Ali je bilo i šuterskog obračuna trojkama na obe strane. Partizan je uspeo ipak da se odlepi na +9 (26:35). Igralo se u serijama, pa je Mornar sa 6:0 došao na 32:35. Trojkom to odbija Naneli. Serijom 7:0 Partizan u poslednjem minutu prvog dela stiže do +10 (42:32). Kaboklo je pogodio za +12 na kraju 20 minuta igre.

Sa 9 poena najefikasniji bio je Kaminski a 8 je dodao Naneli. Novajlija smit imao je 2 koša uz nijednu trojku iz pet pokušaja. Barane je predvodio raspoloženi Luis sa 11 poena.

Kucanjem Vedersa počelo je drugo poluvreme. Naneli potom pogađa nakon polaganja. Crno-beli su imali stabilnu prednost u prvim minutima treće deonice. Vodili su +15 (55:40) ali je domaćin odgovorio serijom 7:0 i spustio se na jednocifren minus. Nalet je trojkom odbio Vukčević za +13 (47:60). Mornar je uspeo da opet stigne na jednocifren minus i dobiju treći period 24:23 za (56:67) na ulazu u poslednjih 10 minuta meča.

Četvrta četvrtina počela je promašajem Smita za 2 poena. Mornar je prvi postigao koš u tom delu igre preko raspoloženog Vedersa. Crno-beli odgovaraju sa dva vezana koša i kasnije stižu do komotnih +19 (58:77) nakon što je Smit pogodio prvu trojku na utakmici. To je na kraju bilo dovoljno za pobedu gostiju koji su rutinski priveli susret kraju.

Najbolji kod pobednika bio je Anđušić sa 17 poena. Vukčević je dodao 13 koševa. Novajlija Smit imao je 11 poena.

U ekipi Mornara, Luis je imao 18 koševa a Veders poen manje.

Partizan posle nove godine u duplom kolu Evrolige čeka Asvel i gostuje Crvenoj zvezdi Meridianbet. Mornar posle ovog susreta ide u Podgoricu na duel protiv Budućnosti.

Mornar – Partizan 76:98 (18:22,14:22,24:23, 20:31)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

JOKIĆU OLAKŠAN POSAO: Minesota značajno oslabljena protiv Denvera u drugoj utakmici?!

Košarkaši aktuelnih šampiona Denver Nagetsa dočekuju ove noći od 4 časova ujutru po našem vremenu Minestoa Timbervulfse, u drugom...

POVEZANE OBJAVE