Sferopulos posebno komentarisao Topića i Gilespija, govorio i o povredi Mitrovića

Košarkaši Crvene zvezde lako su savladali Igokeu u 14. kolu regionalne ABA lige, a povratnički debi zabeležio je Nikola Topić, potencijalno prvi pik na narednom NBA draftu.

Njegov i učinak Fredija Gilespija, pojačanja iz Bajerna, posebno je prokomentarisao trener crveno-belih Janis Sferopulos.

Za obojicu je ovo bila dobra šansa da odigraju kvalitetan meč. Topića dobro znamo i šta može da donese. Svidelo mi se što je igrao na isti način kao u dosadašnjem delu sezone, bez obzira što je promenio tim i što je sa nama dva-tri dana. Biće sve bolji kako vreme bude prolazilo. Gilespi još nema ritam utakmica, ali kako sezona bude odmicala biće sve bolji. Videli smo neke stvari koje može u odbrani i kada je blizu koša u napadu. Ima potencijal i kada nađe svoj ritam biće dobar. Znate, nije igrao mnogo u Bajernu i treba mu vremena, rekao je Sferopulos.

On je potvrdio da je povreda Luke Mitrovića lakše prirode, ali ne i da li će biti spreman za duel sa Fenerbahčeom u utorak.

Samom utakmicom bio je zadovoljan.

Bili smo dobro koncentrisani, počeli smo utakmicu dobro, sa dobrom energijom i koncentracijom. Utakmica je išla onako kako smo hteli, dobro u odbrani i napadu. Držali smo prednost i povećavali je do kraja, bez obzira ko je bio na parketu. Bilo je normalno da nakratko izgubimo ritam u široj rotaciji, ali zadovoljan sam pobedom. Znamo da Igokei nedostaju važni igrači. Ovo nije isti tim kao u prvom delu sezone. Meni je važno kako smo mi reagovali, kako smo odigrali i dobili. Okrećemo se sledećim obavezama, pre svih Fenerbahčeu, izjavio je trener Zvezde.

Nakon Fenera već u četvrtak igra se prvi Večiti derbi u novoj godini, u sklopu duplog programa Evrolige.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Veliko priznanje za Stamenića na Novom Zelandu

Fudbaler Crvene zveude Marko Stamenić izabran je za najboljeg mladog fudbalera Novog Zelanda. On ima 22 godine i standardni je A...

POVEZANE OBJAVE