Zvezda ubedljiva protiv Igokee, Topiću deset sekundi dovoljno za povratničke poene (VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde ubedljivo su savladali Igokeu sa 80-48 u 14. kolu regionalne ABA lige, pa tako sigurno održavaju lidersku poziciju.

Od rezultata 5-5 Zvezda je trojkom Dejana Davidovca započela seriju od 11 uzastopnih poena i povela sa 16-5, tako stekavši dvocifrenu prednost već posle nepunih pet minuta igre. Prethodno je Topić svoje povratničke debitantske poene upisao već na startu ovog duela. Ipak, večeras nije uspeo da ubaci trojku iz pet pokušaja.

Još jedan novajlija Fredi Gilespi je na minut i 20 sekundi do kraja ovog dela pogodio za +17 (28-11), a nova najveća prednsot ostvarena je na kraju četvrtine, pošto je Hanga ubacio trojku na 6 sekundi do isteka prvog kvartala za 31-13.

Drugi deo je bolje započeo gostujući tim serijom od 7-0, posle čega je Janis Sferopulos zatražio tajmaut. Nakon toga je niz protivnika prekinuo Jago Dos Santos pogotkom za tri poena (34-20), a nedugo potom je i Adam Hanga još jednom bio precizan van linije 6,75.

Bili su igrači Zvezde veoma uspešni u ovom periodu u šutu iz daljine, pošto je do kraja Jago ubacio još jednu trojku, a potom i Miloš Teodosić. Novu najveću prednost na utakmici (47-28) doneo je Dejan Davidovac na 2 i po minuta do kraja poluvremena, nakon čega je usledio veoma neefikasan period, u kom je za dva i po minuta jedini poen postigao Edin Atić sa slobodnog bacanja, pa je rezultat na poluvremenu bio 47-29.

Zvezda je rutinski u drugom poluvremenu održavala stečenu prednost, koja je u jednom momentu trećeg perioda narasla i na +22 (59-37) posle ubačenog dodatnog slobodnog bacanja Jaga.

Potom je usledila serija od 6 poena Igosa, ali su crveno-beli uzvratili u završnici četvrtine nizom od 5 poena, u sklopu kog je još jednom za tri bio precizan Teodosić. Tako je Zvezda na kraju trećeg dela vodila sa 64-44, a do kraja je samo ostalo pitanje krajnje razlike.

U pobedničkom timu su odlično bili raspoređeni poeni i minutaža. Na kraju je Majk Tobi bio najefikasniji pojedinac sa 13 poena, ali i 12 skokova, pa je tako zabeležio dabl-dabl učinak, čemu je pridodao i 4 asistencije. Jedini je još dvocifren bio Dejan Davidovac sa 10 poena, a njemu je falio samo skok do dabl-dabla.

Nikola Topić je ostao na 8 poena, dodavši i 5 završnih dodavanja i 3 skoka, dok je poen više i dva skoka manje imao drugi mladi plej Jago Dos Santos Mateus.

U poraženom sastavu je Mario Nakić upisao 12 poena i 4 skoka, a Džeki Karmajkl 11 poena, 9 skokova i 2 asistencije.

Zvezda sigurno održava lidersku poziciju sa učinkom od 13 pobeda i jednim porazom, dok je Igokea sada peta sa 9 pobeda i 5 poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda podseća navijače: Besplatan ulaz za Megu

Košarkaši Crvene Zvezde igraju sa Megom 3. maja, u petak u hali "Aleksandar Nikolić", u okviru prvog meča polufinalne serije...

POVEZANE OBJAVE