Duljaj: Meč sa Zvezdom još nisam ni odgledao

Trener Partizana Igor Duljaj je sumirao prethodnu godinu. Crno-beli su završili kao prvi na polusezoni nakon što su savladali Crvenu zvezdu rezultatom 2:1.

– Još nisam napravio dublju analizu svega šta se dešavalo u proteklih nekoliko meseci. I dalje odgovaram na poruke i pozive, čak ni taj meč sa Crvenom zvezdom još nisam ni odgledao. Ipak ovo je ovo samo jedan deo šampionata i postoji drugi deo. Lepo je biti prvi. Na nama je da radimo, da pokušamo u ovom prelaznom roku da Partizan bude jači jer nas očekuje velika borba. Ekipe koje su u vrhu neće biti opterećene evropskim takmičenjima i u svakom slučaju, biće mnogo teže nego što je to bilo u prvom delu sezone, istakao je Duljaj u intervjuu za Tanjug.

Zatim se osvrnuo i na derbi.

Kada sam video da su navijači i igrači srećni. Iskren osmeh na licima igrača, da su znali da je pobeda zaslužena i da sve što su do sada radili da je to bila nagrada za njihov trud i rad u poslednjih nekoliko meseci. Trud i rad su se isplatili. Iskren da budem, mnogi to nisu očekivali, počev od ljudi koji su u klubu, kaže Duljaj i dodaje da se ovakav rezultat nije očekivao imajući u vidu kako su crno-beli završili prethodnu sezonu:

– Otišlo je 11 igrača što je zaista mnogo. Morate da napravite nov tim, sveža krv i to mora sve da se uklopi i zaista je teško to uraditi za nekoliko meseci. Međutim, mi smo uradili nešto što bi trebalo da izgleda kao neki model za budućnost. Kako se dovode neki igrači, i da to budu oni koji nemaju mnogo godina. Da budu igrači koji mogu preko Partizana da se afirmišu, a da u isto vreme klub i profitira. To je bila moja ideja kada sam počeo da ljudima oko sebe da formiram ekipu.

Duljaj je potom objasnio kako funkcioniše po pitanju dovođenja igrača.

– Prvo vidite šta on očekuje od Partizana i trenera. Ja sam obavio razgovor sa svakim igračem pre nego što je došao u naš klub. Tako smo napravili hemiju i energiju kako bi to bila pozitivna priča u kojoj igraju dobri ljudi. Dobar čovek nije profesija ali je to izuzetno važan faktor kada se bavite ovim poslom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nadomak odbrani titule: Siti se vratio na prvo mesto! (VIDEO)

Fudbaleri Mančester Sitija savladali su u gostima Totenhem sa 2-0 i tako se vratili na prvo mesto Premijer lige. Tako...

POVEZANE OBJAVE