Mega napravila iznenađenje nakon odlaska Topića i sačuvala poziciju Partizanu, neverovatna partija Miljenovića!

Košarkaši Mege savladali su na svom parketu učesnika Evropkupa Cedevita Olimpiju sa 97-86, u 14. kolu regionalne ABA lige.

Ovakav ishod odgovara još jednoj srpskoj ekipi – Partizanu, koji je ostao na drugoj poziciji, sa istim brojem pobeda i poraza kao i Cedevita Olimpija, koja je mesto iza. Mega sa druge strane ima po 7 pobeda i poraza i nalazi se na šestom mestu.

Nije izgledalo da Mega može do iznenađenja sve do završnice prvog poluvremena. Slovenački tim je nametnuo svoj ritam i vodio od početka, a tokom druge deonice imao i +12.

Ipak, poenima Filipa Jovića na 34 sekunde do odlaska na veliki odmor srpski tim prišao je na samo pola koša zaostatka, kada je gubio sa 39-38, a bivši igrač Partizana Gregor Glas je do kraja pogodio za 41-38 na polovini utakmice.

Mega je posle dva i po minuta u drugom poluvremenu došla do prvog vođstva na utakmici poenima odličnog Stefana Miljenovića za 44-43, a potom povela i sa +8. Iako su gosti uspeli da izjednače na 60-60 do kraja ovog dela, završnica je potpuno pripala mladom timu.

Mega je tako pokazala da može i bez Nikole Topića koji se vratio u Zvezdu. U njegovom odsustvu je na drugoj uzastopnoj utakmici zablistao Stefan Miljenović, sa kojim je zajedno igrao i tokom prošle sezone u OKK Beogradu. On je odigrao fenomenalnu i svestranu partiju sa 25 poena, 8 skokova i 5 završnih dodavanja.

Nikola Đurišić je takođe bio sjajan sa 18 poena i 7 asistencija, dok je Uroš Plavšić zabeležio 15 poena, 7 skokova i 2 asistencije.

U redovima poraženog tima je Džastin Kobs stao na asistenciju do dabl-dabla, uz 22 poena, dok je bivši košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič zabeležio 18 poena, 5 skokova i 4 asistencije.

U narednoj rundi Megu očekuje gostovanje Borcu u Čačku, dok Olimpija dočekuje Crvenu zvezdu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sastavi: Nađ odmah napravio promene!

Fudbalski klub Partizan danas prvi put nastupa pod vođstvom novog šefa struke Alberta Nađa. Rival mu je Vojvodina u derbiju...

POVEZANE OBJAVE