EL: Veseli i Kalinić zaustavili Real, Ivanović bolji od bivšeg tima posle velikog preokreta!

Pored Valensije, koja je bila bolja od Efesa, večeras su odigrana još tri evroligaška duela, a uspešni su bili Baskonija, Virtus i Barselona.

Duško Ivanović je sa Baskonijom na domaćem terenu savladao svoj bivši klub Panatinaikos sa 75-73.

Gosti su uspeli da prokockaju čak 17 poena prednosti, koliko su imali u trećoj četvrtini.

Najefikasniji u pobedi bio je Čima Moneke sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 13 skokova, uz jednu asistenciju. Kod pobednika je dvocifren košgeterski učinak imao još jedino Sedekerskis i Kodi Miler-Mekintajer sa po 10 poena.

Srpski reprezentativac Vanja Marinković sakupio je 8 poena, 4 asistencije i 3 skoka.

Zelenima nije pomogla ni još jedna sjajna partija Kendrika Nana, koji je ubacio 25 poena, uz 6 skokova i 3 završna dodavanja. Marijuš Grigonis i Kostas Slukas dodali su po 11 poena.

Uspehe je nastavio da niže i bolonjski Virtus, koji sigurno drži drugu poziciju posle tesne pobede na svom parketu protiv Bajerna sa 85-83.

U završnici je napravljen veliki preokret, pošto je Bajern vodio u trećoj deonici sa +9, što je bila najveća razlika ostvarena na utakmici.

U pobedi se najviše istakao Toko Šengelija sa 18 poena, 5 skokova i 3 asistencije, Marko Belineli postigao je 16, a Danijel Heket poen manje.

U poraženom sastavu Karsen Edvards postigao je 22 poena, a Serž Ibaka zabeležio dabl-dabl učinak sa 15 poena i 13 uhvaćenih lopti.

Tek drugi poraz u sezoni doživeo je madridski Real, i to na gostovanju najvećem rivalu Barseloni, koja je u Blaugrani bila bolja sa 83-78.

Real je vodio većim delom prvog poluvremena ovog El Klasika, ali je presudna bila poslenja deonica, koju je Barselona dobila sa 23-16 i u jednom momentu imala i 12 poena prednosti.

Najistaknutiji pojedinac u pobedi bio je Jan Veseli sa 27 poena i 4 skoka, dok je Nikolas Laprovitola uknjižio 14 poena, 8 asistencija i 4 skoka.

Srpski košarkaš Nikola Kalinić imao je 13 poena, 5 asistencija i 4 skoka.

U poraženom timu najviše su se istakli bekovi iz našeg regiona. Džanan Musa ubacio je 19 poena, uz 3 skoka i 2 završna dodavanja, dok je Mario Hezonja zabeležio 16 poena, 5 skokova i 2 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lazetić zadovoljan nakon pobede: To je za moje igrače velika stvar

Fudbaleri TSC-a pobedili su Partizan rezultatom 2:1 u okvikru 32. kola Superlige Srbije u Humskoj Nakon pobede svoje viđenje utakmice rekao je trener...

POVEZANE OBJAVE