Šved potvrdio da je pregovarao sa Zvezdom: Volim Duška, iz kluba mi rekli da postoje problemi

Aleksaje Šved je ove sezone iz Rusije otišao u Kinu pošto mu je istekao ugovor sa CSKA.

Nekada najbolji strelac Evrolige je otišao u Aziju, pošto u domovini niko nije želeo da mu ponudi ugovor.

Niko iz Rusije me nije zvao i ponudio bilo šta novo. Nije bilo ničega. Samo sam slušao priču da niko nema dovoljno para da mi ponudi kako bih ostao, ali zapravo niko me nije ni kontaktirao niti je bilo priče o parama i novom ugovoru, rekao je Šved u intervjuu za Mozzart sport.

On je potvrdio da je bilo pregovora sa Crvenom zvezdom.

Seo sam sa agentom, sagledali smo sve opcije koje su stizale. Bilo ih je najviše iz Evrope i Kine. Pričali smo intenzivno sa Crvenom zvezdom. Oko mesec dana je trajala komunikacija.

Razlog dolaska je bila želja da ponovo radi sa Duškom Ivanovićem, sa kojim je sarađivao u Himkiju.

Meni se lično dopala ekipa Crvene zvezde, video sam da ima kvaliteta, a tu je bio i trener Duško Ivanović koga izuzetno cenim i volim kao osobu. Želeo sam da dođem. Bio sam potpuno spreman i to sam rekao ljudima u klubu. Oni su mi sa druge strane poručili da moram još da sačekam, prošlo je punih mesec dana, ja sam im ponovo saopštio da sam spreman da dođem i pomognem. Tu su mi rekli da postoje problemi.

Koji su bili konkretni problemi?

Saopštili su mi da je najveća prepreka oko putovanja i mog pasoša. Ne bih recimo mogao da igram u Litvaniji. Očigledno je to na kraju presudilo. Volim Srbiju i Beograd, imam mnogo prijatelja u Beogradu, znam i da me publika poštuje, ali takav je život. Idemo dalje. Okrenuo sam se Kini i vrlo sam zadovoljan. Lepo se osećam ovde, ljudi su prijatni, imamo odlične uslove, liga je kvalitetna, tu su i brojni igrači koji su nekada imali velike uloge u NBA ligi. Ne mogu da bude nezadovoljan trenutnom stanicom u karijeri.

Da li je postojala mogućnost da se ti problemi prevaziđu?

Morate da pitate i ljude u klubu. Oni su nam tako preneli i na tome se završilo. Ono što ja mogu da kažem je da sam bio spreman da pomognem, na kraju nisam došao u Zvezdu i to je to. Želim im sve najbolje, imam veliko poštovanje za sve u Srbiji i srpskoj košarci. Sada sam koncentrisan da pomognem mom novom timu u Kini, završio je Šved.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Đoković oduševio decu svojim performansom (VIDEO)

Novak Đoković se na hrvatskom primorju pripremao za narednim masters u Rimu. On se sada iz Dubrovnika preselio u...

POVEZANE OBJAVE