Mur: Partizan će pobediti, Željko je najbolji

Bivši igrač Partizana, Dalas Mur, govorio je za portal “Basketball sphere” o učešću Partizana u Evroligi, ali i AdmiralBet ABA ligi, čije utakmice pomno prati. 

– Trudim se da pogledam što je više moguće utakmica, ali je vremenska razlika takva da to nije uvek lako. Kada imam vremena vratim snimak, pa onda tako pogledam pojedine mečeve koje propustim. Ostao sam dobar prijatelj sa dosta tih igrača, tako da se uvek trudim da ih gledam kada mi to obaveze dozvoljavaju.

Zadovoljan sam generalno rezultatima ove sezone, to je Evroliga, svaka utakmica je teška i svaka je važna. Ništa nije lako. Odigrali su mnogo dobih mečeva u nizu tokom decembra, ali dešavaju se i ‘tesni’ porazi kao protiv Virtusa. Mislim da su veoma dobri ove sezone i očekujem ih u ple-ofu, naravno.

Osvrnuo se i nastrance u crno-belom klubu, koji su ostavili i ostavljaju veliki trag u Partizanu.

– Mislim da strani i domaći igrači podjednako dobro osećaju klub iz razloga zato što je on poput porodice. Videli ste tu atmosferu, videli ste te navijače što nas podržavaju i na terenu i van njega. Za mene je to jedan od najboljih klubova u Evropi, ako ne i najbolji. Mnogo mi se svideo način na koji su me navijači prihvatili, imao sam sjajne saigrače, neverovatan stručni štab, ma sve…U mom srcu će uvek biti mesta za Partizan, nastaviću da ih podržavam zauvek.

Nezaobilazna tema bio je naravno Željko Obradović.

– Moje mišljenje o Željku Obradoviću je vrlo jednostavno. On je najbolji trener u istoriji evropske košarke, a ako mene pitate i jedan od najboljih trenera na svetu, ako ne i najbolji. Imali smo sjajnu saradnju, naučio sam mnogo o samoj igri…Radi neverovatan posao, jednostavno je najveći, kazao je bivši igrač CSKA.

Koliko Partizan može ove sezone u Evroligi?

O tome je sada teško govoriti jer smo tek na pola sezone. Mislim da mogu sigurno u plej-of, a posle toga je sve moguće. Pogledajte prošlu godinu, bili su nadomak Fajnal Fora Evrolige, pa se desilo šta se desilo u Madridu i ta reakcija Kevina Pantera… Na kraju, ne možete i ne treba njega za sve okriviti. Naravno i Real Madrid je dobar tim, dobio je tri utakmice u nizu i prošao dalje, rekao je Mur i izneo očekivanja pred derbi:

– Naravno da ću reći kako će Partizan pobediti, uvek to kažem, ali to su teške utakmice i sve je moguće. Ako bih mogao da biram, to bi bio Partizan, crno-bele bih birao sedam dana u nedelji. Imam i jednog dobrog prijatelja u Crvenoj zvezdi, Dejana Davidovca, igrali smo zajedno u CSKA. Mislim da će Partizan pobediti u derbiju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Embid nakon poraza pričao o Denveru: Pogledajte Jokića i Mareja

Košarkaš Filadelfije, Džoel Embid smatra da je kratko vreme koje je aktuelni tim Filadelfije proveo zajedno ključ ovogodišnjeg neuspeha. Oni...

POVEZANE OBJAVE