VEČITIMA TEŠKO U LJUBLJANI: Cedevita Olimpija savladala i Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Ljubljani od Cedevita Olimpije sa 96-86, u 15. kolu regionalne ABA lige.

Tako su Ljubljančani, nakon pobede nad Partizanom, priredili iznenađenje i protiv drugog evroligaša na svom parketu. Ipak, bilans srpskih timova je u prethodnom kolu, podsetimo, popravila Mega, koja je savladala slovenački tim.

Ovaj poraz neće mnogo koštati Crvenu zvezdu, pošto im je tek drugi u sezoni, pa će zadržati lidersku poziciju na tabeli, sa, za sada, dva poraza manje od današnjeg rivala i aktuelnog šampiona Partizana.

Zvezda je povela na početku utakmice sa 6-2 zahvaljujući trojkama Gedraitisa i Nedovića, i vodila nešto više od šest minuta, dok poenima Matkovića slovenački tim nije došao do preokreta i poveo sa 12-11.

Posle zakucavanja Gedraitisa crveno-beli su ipak ubrzo povratili do tada maksimalnih +5, kada su vodili sa 19-14. Tada međutim sledi serija od 6-0 domaćih, koji su posle trojke Zorana Dragića dobili prvu deonicu sa 23-21.

Uvodna faza druge čevrtine potpuno je pripala slovenačkom predstavniku, koji je nanizao 15 uzastopnih poena, ostavivši evroligaša šest minuta bez ijednog poena! Tako su došli do prednosti od čak 17 razlike (38-21), nakon trojke Matkovića i realizovanih slobodnih bacanja Gregora Glasa.

Zvezda je do kraja poluvremena uspela samo da nakratko dođe do jednocifrenog manjka (46-37), na minut i 18 sekundi do velikog odmora, posle poena Branka Lazića. Nakon polovičnog učinka Kobsa sa linije slobodnih bacanja, Cedevita Olimpija je na poluvremenu vodila sa 49-37.

Domaćin je održavao prednost do polovine trećeg perioda, kada je započeta serija od 11-0 srpskog tima kojom su, posle trojke Hange, prišli na samo 63-57.

Seriju je trojkom prekinuo Kobs, ali mu je odmah na drugoj strani uzvratio Jago Dos Santos, koji je “eksplodirao” na ovoj utakmici. Na kraju trećeg dela Cedevita je vodila sa 70-65, nakon što je Gedraitis ubacio još jednu svoju trojku, posle ofanzivnog skoka i asistencije Majka Tobija.

Disala je za vratom Zvezda u poslednjoj četvrtini protivniku, uspela da priđe na samo 3 poena zaostatka posle koša Jaga na nešto više od šest minuta do kraja (77-74), ali je nalet odbijen i Cedevita Olimpija je odnela još jednu veliku pobedu.

Uzalud je danas blistao Jago Dos Santos, koji je na kraju postigao 24 poena i zabeležio uz to 4 asistencije i 3 uhvaćene lopte. Nemanja Nedović je upisao isti broj poena uz 3 skoka i 2 završna dodavanja, a Rokas Gedraitis 17 poena.

Kod pobednika se najviše istakao Karlo Matković sa 23 poena i 7 skokova, dok je Zoran Dragić sakupio 19 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE