KSS PROGLASIO NAJBOLJE: Bogdanović i Crvendakić laureati!

Košarkaški Savez Srbije je sumirao godinu za nama i proglasio najboljeg košarkaša i košarkašicu u 2023. godine.

Nagradu za najboljeg košarkaša je poneo kapiten reprezentacije Srbije Bogdan Bogdanović. As Atlante i kapiten reprezentacije je dobio 27 glasova, na drugom mestu je Nikola Jokić sa 10, a slede Aleksa Avramović sa dva i Boriša Simanić sa jednim glasom. Kriterijum za izbor je bio učinak u reprezentativnom dresu. Bogdanović je kao kapiten i najbolji strelac predvodio reprezentaciju Srbije do finala Mundobasketa i srebrne medalje.

Zahvalan sam svima, hvala Savezu i novinarima koji su me izabrali, velika je čast za mene, pozdravljam vas i družimo se sledeće leto, poručio je Bogdanović iz Amerike.

Za najbolju srpsku košarkašicu u prethodnoj godini je izabrana Aleksandra Crvendakić. Sa 20 glasova je bila ubedljivo prva u izboru, a iza nje su ostale Tina Krajišnik, Ivon Anderson, Jovana Nogić i Ivana Raca.

Dobitnici specijalne nagrade su 3×3 reprezentacija Srbije, pet puta zaredom prvaci Evrope i aktuelni svetski prvaci. Druga specijalna nagrada je pripala juniorima koji su osvojili evropsko zlato u Nišu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević nakon remija: Evo šta je izjavio trener Zvezde

Fudbaleri Vojvodine i Zvezde odigrali su nerešeno u Novom Sadu u okviru 32. kola Superlige Srbije, a rezultat...

POVEZANE OBJAVE