Odličan početak crno-belih, Fener poslednjom četvrtinom slomio Partizan!

Košarkaši Partizana poraženi su na gostovanju Fenerbahčeu 91:76 u 20. kolu Evrolige. Crno-beli su odlično počeli utakmicu nakon prve deonice. Onda je usledio pad koji je turski tim postepeno iskoristio i prelomio u poslednjoj deonici. Nisu uspeli da se izjednače po broju pobeda sa današnjim domaćinom susreta.

Crno-beli su na gostovanju krenuli sa petorkom Doužer, Panter, Naneli, Vukčević i Kaboklo. Početna postava domaćina bila je Kalates, Vilbekin, Pjer, Hejs Dejvis i Šanli.

Fener je postigao prvi koš na utakmici preko Šanlija. Partizan je na drugoj strani odgovorio trojkom Kabokla. Prvi šut za tri u timu domaćina postigao je na početku raspoloženi Hejs Dejvis. Timovi su u prvoj polovini perioda imali malo grešaka i igrali efikasno. Do osetnijeg plusa su stigli crno-beli nakon serije 8:0 (12:20). Nju je prekinuo Kalates. Potom je tim Željka Obradovića imao i +10 (16:26). Crno-beli su bili raspucani i ubacili rivalu 30 poena za prvu četvrtinu, posle koša Pantera koji je već za 10 minuta ubacio 12 poena. Istom tom razlikom je Partizan završio prvi period (19:31).

Gosti već u početku druge četvrtine serijom 5:0 stižu do maksimalnih +17 (19:36) poenima Smita. Za Fenerbahče je postigao prvi poen Tajler Dorsi. Uspeli su da se spuste na -9 (27:36). Posle TV tajm-auta poentirao je Kaminski. Prednost se u međuvremenu istopila a domaćin prišao na -5 (35:40). Trojkom je na nalet odgovorio Trifunović. Do poluvremena je Fenerbahče pokušavao da stigne do potpunog preokreta i ponovo povede. Ipak, Partizan je vodio u Istanbulu nakon prvih 20 minuta meča (43:48).

Panter je imao 15 a Dorsi 11 koševa.

Prve poene u drugom delu susreta postigao je Motli. Pjer je potom smanjio na -1. U timu crno-belih prvi je u 3/4 pogodio Smit. Fener je uspeo da izjednači na 55:55 posle trojke Nejta Sestine. Do kraja treće deonice igralo se u egalu. Tada je domaćin uspeo da se pred 4/4 odvoji na +4.

Na početku tog perioda imali su i maksimalnih +10 počevši je sa dve vezane trojke Dorsija i Gudurića (74:64).

Serija se produžila na 14:0 i tek tada je Partizan poentirao preko Nanelija, kada se Fener odlepio na praktično nedostižnu razliku. Do kraja su crno-beli pokušali da je smanje. Ispostaviće se da je ta serija Fenera bila dovoljna za 12 trijumf u sezoni, ali i bolji međusobni skor u eventualnom krugu od crno-belih.

Najbolji kod pobednika bio je Dorsi sa 24 koša uz 15 Gudurića.

U timu Partizana Panter je imao 18 poena a Naneli 14 koševa.

Partizan duplu nedelju završava u petak kada im gostuje Makabi. Fenerbahče će dočekati Bajern.

Fenerbahče-Partizan 91:76 (19:31, 24:17, 25:16, 23:12 )

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Murinjo izdvojio tri kandidata za trofej na Evropskom prvenstvu

Bivši trener Rome, Žoze Murinjo dao je prognozu ko bi mogao da osvojio trofej na Evropskom prvenstvu u fudbalu. Murinjo,...

POVEZANE OBJAVE