Loše vesti za Partizan i Zvezdu iz Evrolige

Generalni direktor Evrolige Paulius Motejunas demantovao je mogućnost da u skoroj budućnosti Partizan i Crvena zvezda dobiju višegodišnje licence.

On je u intervjuu za portal “BasketNews”, izmedju ostalog govorio o šansama Partizana i Crvene zvezde da obezbede dugoročno mesto u Evroligi .

Moramo da se fokusiramo na dva različita aspekta. Jedan su trenutni klubovi koji igraju, njihovi navijači i takmičenje u koje se pridružuju, ali drugi deo je da moramo da imamo održive klubove. Moramo svi zajedno da dodjemo do mesta, gde ulazimo i razvijamo tržište, rekao je Motejunas i dodao:
-Ovo je najteži deo kad si generalni direktor Evrolige. Nemoguće je sve usrećiti. Nemoguće je doživeti sva najbolja mesta gde se igra košarka. A Beograd je jedno od najboljih mesta, očigledno. Ali, moramo da imamo brojke iza sebe. I pogledajte sve ostale klubove i tržišta koja rastu.

On se osvrnuo na ključne stvari za dobijanje licence.

-Teško je reći šta ispunjava sve okvire zbog kojih stignete tamo. Ali prvo, na čemu radimo? Koja je vizija? Do kojeg mesta stižemo? Mora da bude održivo, dugoročno, nešto što razvija tržište i celu ligu, a ne samo jedan region.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bivši fudbaler Zvezde het-trikom vodi tim ka tituli (VIDEO)

Veoma uzbudljiva šampionska trka vodi se u fudbalskom prvenstvu Crne Gore, gde je Dečić nedavno došao do prednosti, koju...

POVEZANE OBJAVE