Istorijski dogovor za bolji život Evrolige: Ogroman novac od Dubaija

Evroliga će u narednim godinama krenuti profitabilnijim kursom zahvaljujući finansijskoj injekciji Dubaija. Prema navodima španskog El Mundo Deportiva, Ujedinjeni Arapski Emirati će za šest sezona investirati u Evroligu 150.000.000 evra, počevši od takmičarske 2024/2025.

Svaki klub sa “A” licencom će od tog perioda moći da račuan na garantovanih milion evra po sezoni, za tih pet godina koliko će sporazum biti na snazi.

Zauzvrat, Dubai će od Evrolige dobiti jedno sigurno mesto za svog učesnika.

Dakle, suprotno onome što su nedavno tvrdili najviši zvaničnici Evrolige, Dubai će (verovatno) imati tim u najvišem evropskom takmičenju već sledeće sezone 2024-25.

To je ideja o kojoj se najviše raspravljalo između ljudi iz projekta košarke Dubaija i pregovaračkog tima Evrolige, koji su činili predstavnici Panatinaikosa, Bajerna, Barselone i Fenerbahčea.

Konačno odobrenje za ovaj sporazum desiće se na sastanku 13 klubova akcionara Evrolige zakazanom za naredni mesec. U sredu je CEO Evrolige Paulius Motiejunas sve to najavio i otvorio vrata za skori ulazak Dubaija, nešto što je odbacivao pre samo nekoliko meseci.

Šansa da tim iz Dubaija uđe već sledeće sezone iznosi pedeset posto, kaže litvanski rukovodilac u intervjuu za “Basketnews”.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pobeda Partizana za kraj Evrolige, Smit nepogrešivo sipao trojke

Košarkaši Partizana savladali su Valensiju u Areni sa 79-66, u poslednjem kolu regularnog dela Evrolige, u meču koji nije...

POVEZANE OBJAVE