MAKABI UBEDLJIV PRED DUEL SA PARTIZANOM: Virtus demoliran u Beogradu, Kalinić odličan u srpskom okršaju (VIDEO)

Večeras su odigrane dve utakmice 20. kola Evrolige, a pobede su zabeležile ekipe Barselone i Makabija.

Makabi je u hali “Aleksandar Nikolić” u Beogradu, kao formalni domaćin, bio veoma ubedljiv protiv Virtusa iz Bolonje sa 95-78.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Marko Belineli sa 24 poena, a učinku je pridodao i 3 asistencije i 2 uhvaćene lopte. Ajzea Kardinije je jedini pored njega imao dvocifreni košgeterski učinak sa 13 poena, uz 4 skoka i 2 asistencije.

U pobedničkom timu je Vejd Boldvin sakupio 22 poena, 8 asistencija i 5 skokova, dok je Džon Dibartolomeo imao 16 poena i 4 skoka.

Makabi u narednom kolu gostuje Partizanu u istom gradu, samo će ovog puta imati težak zadatak pred navijačima crno-belih u Beogradskoj areni, dok će Virtus na noge Anadolu Efesu u Istanbulu.

Barselona je u svojoj Blaugrani bila bolja od Olimpijakosa sa 86-78, u duelu u kom su srpski reprezentativci bili sa obe strane.

Nikola Kalinić je bio uspešniji i timski i individualno, pošto je ubacio 13 poena, uz 4 asistencije i 2 skoka.

Najefikasniji u pobedi bio je Džabari Parker sa 21 poenom i 4 skoka, dok je Vili Ernangomez dodao 16, uz 5 skokova.

U poraženoj ekipi najefikasniji bio je Alek Peters sa 22 poena, dok je Najdžel Vilijams-Gos sakupio 12.

Srpski centar Nikola Milutinov je za nešto više od 19 minuta na parketu sakupio 4 poena i 8 skokova, uz asistenciju, dok Filip Petrušev nije ulazio u igru, iako je bio u sastavu.

U sledećem kolu će ove nedelje Barselona će takođe biti domaćin, ovog puta Žalgirisu, dok će grčki tim produžiti špansku turneju gostovanjem Baskoniji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PLANIRAJU POJAČANJE: Efes dovodi člana najbolje petorke Evrokupa?

Košarkaši Efesa sezonu u Evroligi završili su nakon prve plej-in utakmice. Poraženi su od Virtusa i nastavljaju takmičenje u domaćim...

POVEZANE OBJAVE