Napravio ozbiljan problem: Gabonu preti suspenzija zbog Kange

Afrička fudbalska federacija zatražila je od Gelora Kange da dokaže svoje godine. On ima 33 godine, ali su iz Demokratske Republike Kongo optužili Gabonca da je stariji nego što jeste.

Portugalski Rekord piše da je CAF zatražio od veziste da pojasni kako je moguće da je, prema dokumentima koje navode iz Konga, da je rođen četiri godine nakon smrti majke.

Dokumenta koje je predstavio Fudbalski savez Gabona, uključujući i njegov pasoš, pokazuju da je reprezentativac te zemlje rođen u Ojemu (Gabon) 1. septembra 1990. godine.

Savez Konga optužio je 2021. godine da je Gelor Kanga u stvari Kiaku-Kiaku Kianga, koji je rođen 5. oktobra 1985. u Kinšasi (Kongo). Oni su daljom istragom otkrili da je Kangina majka umrla početkom 1986. godine, četiri godine pre njegovog zvaničnog rođenja, pa tako u teoriji Kanga ima 38 godina.

Ako se dokažu tvrdnje iz Konga, Gabon bi mogao biti sankcionisan zbog falsifikovanja dokumenata i nepoštovanja pravila FIFA za registraciju igrača.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legenda Partizana jasna: Duljaj treba da ostane

Da li će Igor Duljaj ostati trener fudbalera Partizana, biće poznato nakon vanredne sednice Upravnog odbora kluba iz Humske. Partizan...

POVEZANE OBJAVE