Zvezda ubedljiva u Milanu protiv Nejpirove Olimpije

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Olimpiju u Milanu sa 76-62, u sklopu 21. kola Evrolige.

Najvećim delom prve četvrtine utakmica je tekla neizvesno i potpuno otvoreno, pošto je na delu bila potpuna rezultatska klackalica. Međutim, poslednjih minut i po ovog dela u potpunosti su pripali srpskom timu, koji je nanizao seriju 9-0 i tako od pola koša manjka došao do prednosti od 23-15 nakon deset minuta. Svih devet ključnih poena kojima su se gosti odlepili pogođeni su trojkama. Seriju je otvprio Hanga, a nastavio Gedraitis sa dva uzastopna pogotka.

Nakon nešto manje od dva i po minuta igre u drugom kvartalu, Zvezda dolazi do prve dvocifrene prednsoti na utakmici (28-17), zahvaljujući trojci Dejana Davidovca. Tu se ipak nije zasutavila. Štaviše. Bio je to samo deo novog niza od devet uzastopnih poena, kada se došlo do vođstva od 32-17 posle pogotka Gilespija na nešto manje od pet minuta do kraja prvog poluvremena.

Na veliki odmor Crvena zvezda je otišla sa prednošću od 47-31 posle atraktivnog zakucavanja Džoela Bolomboja preko Kajla Hajnsa. U završnici poluvremena viđena je i atraktivna rampa Gedraitisa, koji je sustigao Tonuta u kontri i sprečio ga da poentira sa čistog zicera.

Bolje je drugo poluvreme otvorio domaći tim i poenima Nikola Melija i Aleksa Pojtresa načinio svoju seriju 9-0 i približio se na samo sedam poena zaostatka već posle dva i po minuta igre u trećem periodu. Srećom, odbijen je nalet i usledila su pet poena Zvezde za prednost od 52-40.

Do isteka trećeg dela više nije tim Janisa Sferopulosa dozvolio da ispusti dovcifreni višak, pa je u poslednju četvrtinu ušao sa prednošću od 57-47.

Ipak, ponovo je krenulo loše na startu poslednjeg dela, kada je prvo Bertolani ubacio svoju treću trojku, a potom poentirao i Kajl Hajns, tako smanjivši zaostatak na samo sedam poena (59-52). Za prekid niza najzaslužniji je bio Dejan Davidovac, koji je uspeo da preseče kontru za već viđene nove poene italijanskog tima.

Nakon nekog vremena iz prodora je poentirao Hanga preko Nejpira, a potom i Gedraitis posle maestralnog dodavanja Teodosića, pa je tim sa Malog Kalemegdana vodio sa 63-54, a dovcifrenu razliku vratio je Teodosić trojkom preko ruke za 66-56, na manje od pet minuta do kraja utakmice.

Košarkaši Zvezde su do kraja sigurno sačuvali prednost, pre svega odličnom igrom u odbrani. Sve dileme otklonio je još jednom svojom trojkom Teodosić na 44 sekunde do kraja za prednost od 74-62.

Bila je ovo pre svega timska pobeda crveno-belih, ali je ovog puta najviše odskočio Rokas Gedraitis, koji je postigao 22 poena (15 u prvom poluvremenu), uz 6 skokova i asistenciju.

Pored njega jedino je još Džoel Bolomboj imao dvocifren košgeterski učinak sa 14 poena, čemu je dodao i 6 uhvaćenih lopti i jednu asistenciju. Miloš Teodosić postigao je 9 poena i zabeležio 5 asistencija i 2 skoka.

U redovima domaće ekipe Đordano Bertolani upisao je 14, a Alek Pojtres 12 poena. Doskorašnjeg saigrača Šabaza Nejpira košarkaši Zvezde su odlično čuvali i zaustavili ga na samo 6 poena, a upisao je i 5 skokova i 4 asistencije.

U sledećem kolu Crvena zvezda dočekuje Baskoniju, koju predvodi Duško Ivanović – koji sezonu počeo kao trener crveno-belih, a Olimpija gostuje Valensiji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nemački košarkaš stiže u Megu?!

Košarkaši Mege igraju blistavu sezonu, koja još uvek traje, nakon što su se plasirali u polufinale ABA lige posle...

POVEZANE OBJAVE