FSS suspendovao nekolicinu klubova iz Super i Prve lige

Kako prenosi Sport klub, disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, pred početak prelaznog roka, izrekla je meru zabrane registracije novajlija klubovima Super i Prve lige.

Naime, suspendovana su dva superligaša i pet prvoligaša.

Nove fudbalere ne mogu da registruju niški Radnički i Voždovac, klub sa Čaira moraće da izmiri dugovanje prema Stefanu Dimiću, bivšem prvotimcu i tek promovisanom povratniku u Novi Pazar.

Sa druge strane “Zmajevi“ duguju manje poznatom ruskom klubu Kolomiagi, zbog čega se u slučaj uključila i FIFA. Svetska kuća fudbala prosledila je ka Terazijama 35 odluku i obavestila FSS o nužnosti suspenzije tokom zimskog prelaznog roka.

Na listi suspendovanih prvoligaša nalaze se i Inđija, GFK Dubočica, Mačva, Kolubara i RFK Novi Sad 1921.

Tradicionalno, Inđijci su na spisku kažnjenih, po odlukama FIFA i FSS.

Zanimljivo, suspendovana je i GFK Dubočica – klubovi iz Inđije i Leskovca dele drugo i treće mesto posle jesenjeg dela Prve lige.

Kažnjena je i Mačva. Šapčani, kako godine prolaze, uspevaju da namire prethodne obaveze, međutim, pristižu i nove, pa se suspenzija nameće kao jedino bezbolno rešenje za isplatu dugovanja.

Po odluci FIFA, na listi sankcionisanih su Kolubara i RFK Novi Sad 1921.

Klubovi imaju dve mogućnosti – isplate dugovanja, ili dogovora o reprogramu. Obe tačke merodavne su za ukidanje suspenzija. Prelazni rok u Srbiji trajaće od 19. januara do 16. februara.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Šokantan poraz Cicipasa u Madridu

Stefanos Cicipas je završio učešće na turniru u Madridu. On je poražen u drugom kolu od Brazilca Ćijaga...

POVEZANE OBJAVE