Makabi srušen u grotlu Arene: Maestralni Partizan nakon preokreta došao do trijumfa

U okviru 21. kola Evrolige košarkaši Partizana su savladali ekipu Makabija rezultatom 88:79.

Strašno je Makabi ušao u meč, igrali su agresivnu odbranu a u napadu su bili nepogrešivi, napravili su seriju od čak 16:0. Nibo i Braun i Sorkin su predvodili svoj tim, a Željko Obradović je tražio ekspresno i drugi tajm-aut u prvoj deonici.

Prve poene na meču za Partizan je upisao Kaboklo trojkom, a Doužer je zatim pogodio dvojku. Međutim sve je ulazilo u koš u ovom periodu igre, a rezultat na kraju prve deonice je bio 29:11.

Na početku druge četvrtine ista priča, Makabi je nastavio sa sjajnom igrom, sudije sviraju Doužeru korake, iako mu je bila izbijena lopta, a potom Partizan prima trojku za 11:32. Naneli je uspeo da pogodi trojku, a Doužer je bio raspoložen i postigao nove poene za crno-bele. Uspeli su domaći da smanje razliku, ali Blat je sjajno pogađao i rezultat na poluvremenu je bio 36:52 u korist Makabija.

Međutim, potpunno nova energija u drugom poluvremenu, crno-beli su predvođeni Nanelijem igrali fantastično, približili se na samo pet poena razlike. U nastavku je Makabi izgubio loptu, a crno-beli su pogodili trojku i prišli na samo dva poena razlike, a zatim ponovo Naneli postiže poene za izjednačenje 64:64.

Zatim je Partizan poveo košem Ledeja uz faul, a na kraju treće deonice rezultat je bio 67:67. Uspeli su crno-beli da preokrenu meč totalno u svoju korist, poveli, a Jaramz je pogodio za plus 6. Uspeli su crno-beli da naprave fantastičan posao, uspeli su da održe prednost i na kraju su slavili rezultatom 88:79.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Sferopulos nakon pobede u derbiju prokomentarisao utakmicu i otkrio kada će biti poznato stanje Topićeve povrede

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Partizan u prvoj utakmici finalne serije ABA lige, u veoma neizvesnoj utakmici koju su...

POVEZANE OBJAVE