Zvanično: Vojvodina predstavila dva pojačanja!

Kako je saopštio klub, Dragan Rosić i Vukan Savićević su prva pojačanja Vojvodine u zimskom prelaznom roku.

– Ja sam odmah prihvatio ponudu Vojvodine, posle je teži deo bio da se klubovi dogovore, srećom, i to je dobro prošlo. Došao sam ovde da ispunim velike ambicije kluba i navijača i da pomognem ekipi da pobeđuje i veliko mi je zadovoljstvo što sam potpisao za Vojvodinu, istakao je Rosić.

Osim Rosića, novi član Vojvodine je i vezista Vukan Savićević. On je rođen 29. januara 1994. godine u Beogradu, ponikao je u Crvenoj zvezdi, iz koje je leta 2015. prešao u Slovan iz Bratislave. Nakon nepune četiri sezone u Slovanu, prešao je u Vislu iz Krakova, a potom se leta 2020. preselio u Tursku gde je nastupao za Samsunspor i svoj poslednji klub – Giresunspor.

Savićević u Vojvodinu stiže kao slobodan igrač, a potpisao je ugovor na dve i po godine.

Prva ponuda koja mi je stigla bila je od Vojvodine pre nešto manje od mesec dana i nešto sam osetio, da treba da se vratim u Srbiju i to u jedan klub kao što je Vojvodina. Voša je najstariji srpski klub, sa bogatom tradicijom i čast mi je što sam došao. Iako mnogi u mom okruženju nisu bili za moj povratak u srpski fudbal, ja sam pratio svoj osećaj i odlučio sam da se vratim. Srećan sam što sam došao i što sam potpisao za Vojvodinu, jer sam sa nekoliko strana čuo da klub sada gaji velike ambicije i to je takođe prelimilo da dođem. Nadam se da ćemo pobeđivati tokom proleća i da ćemo se na leto kroz kvalifikacije plasirati i u Evropu, rekao je Vukan Savićević.

Sportski direktor Marko Jovanović pozdravio je novajlije i najavio još pojačanja u predstojećem periodu.

Posle dugih pregovora, napornog rada, uspeli smo da ostvarimo prva dva velika pojačanja. To je nešto što smo skautirali duži vremenski period i uspeli da konkretizujemo zahvaljujući agilnom pristupu i velikoj energiji predsednika Dragoljuba Zbiljića i direktora Dušana Bajatovića. I nećemo stati na tome, u potrazi smo za još dva pojacanja u narednim danima, zaključio je Marko Jovanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLE KRUNISANJA ZA ŠAMPIONE: Crveni Torina ih pokrenuo, Inter siguran na Meaci! (VIDEO)

Fudbaleri Intera savladali su Torino sa 2:0 u 34. kolu Serije A. I to pred svojim navijačima, u prvom...

POVEZANE OBJAVE