CRVENO-BELI BOLJI OD BORCA: Jago vodio Zvezdu do pobede

U okviru 16. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde savladali su Borac iz Čačka rezultatom 90:74.

Zvezda je ovaj meč započela sa dve trojke koje su pogodili Gedraitis i Jago, a ulazak Gilespija dao je dodatnu energiju crveno-belima koji su diktirali tempo u prvoj deonici. Do kraja prve četvrtine domaćin je uvećao svoju prednost i završio prvih deset minuta sa čak 35 ubačenih poena. Posle prvih 10 minuta rezultat je bio 35:18.

U drugoj četvrtini Crvena zvezda je imala malih problema, nisu pogađali neke šuteve pa su gosti uspeli da umanje minus. Razigrao se iplejmejker Borca Segu i Uskoković, pa su Čačani furizonim finišom stigli na samo četiri poena zaostatk 51:44.

Dobro je Borac krenuo drugo poluvreme, a košem Frenklina smanjili su na samo tri poena zaostatka (51:48), da bi onda usledio Zvezdin odgovor. Zaigrali su crveno-beli mnogo bolje, a do prednosti ih vodio sjajni Jago. Vodila se velika borba, Zvezda je uspela da stekne dvocifrenu prednosti, a na kraju treće deonice bilo je 73:62.

Jago je predvodio svoj tim sa 21 poenom, uz po 7 skokva i asistencija, Luka Mitrović je upisao 16, Rokas Gedraitis 15 a Majk Tobi 13 poena. Kod gostiju Ronaldo Segu je imao 20 poena, Aleksa Uskoković i Tajlen Birts po 12, a Filip Rebrača 11.

Zvezda je posle ove pobeda prva na tabeli sa skorom 14-2, dok se Borac nalazi na desetom mestu sa sedam pobeda i devet poraza.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE