OZBILJAN TEST NA STARTU: Hrvatski tinejdžer namučio Đokovića!

Srpski teniser Novak Đoković uspeo je da prebrodi prvu prepreku na početku Australian Opena. Uz jedan set od sat vremena, slavio je protiv hrvatskog tinejdžera Dina Prižmića (18) sa 3:1. Igrač koji je 178. na ATP listi pružio je jak otpor najboljem teniseru planete.

Po setovima (6:2, 6:7, 6:3, 6:4)

Srbin je odmah na startu meča napravio brejk nakon dve prilike za to. Lako je poveo sa 2:0 a hrvatski igrač se tek tada upisao. Tražio je i medicinski tajm-aut Prižmić ali se susret nastavio. Naš igrač je odmah posle toga napravio novi brejk. Potvrdio ga je za vođstvo u setovima.

U drugom je hrvatski igrač bolje počeo. U četvrtom gemu napravio je Prižmić brejk za 3:1. Ali je Đoković momentalno uzvratio ribrejkom. Od tada se igralo izjednačeno. Prižmić je uspeo da obezbedi taj-brejk drugog seta. Đoković je stigao do 6:6. Potom je dozvolio Hrvatu da se razigra i izjednači na 1:1. Naš teniser je samo smanjio rezultat u trinaestom gemu.

Đoković treći set počinje brejkom i potvrđuje ga za 2:0. Prizmić odmah uzvraća i poravnava na 2:2. Novim brejkom je vezao i treći gem Prižmić za potpuni preokret posle maratonskog petog gema. Srbin je potom propustio dve brejk prilike ali je produžio seriju oduzetih servisa i poravnao na 3:3.

On je i prekinuo niz brejkova osvojivši gem na svoj servis i poveo 4:3. Mada, i tu se suočavao sa brejk loptama hrvatskog takmičara. Još jednim brejkom je došao na prag novog vođstva u setovima. To je potvrdio za 2:1 došavši na set od drugog kola u delu igre koji je sam trajao preko sat vremena.

Četvrti set počeo je brejkom Đokovića koji ubrzo stiže do 2:0.

Potom opet oduzima servis Hrvatu i duplira ga za 4:0.

Tek posle tog Đokovićevog naleta je Prižmić upisao prvi gem u četvrtom setu. Uspeo je potom i da vrati jedan brejk i smanji na 4:3. Naš igrač odbija nalet i sa 5:3 stiže pred pobedu. U narednom gemu je imao četiri brejk/meč lopte Nole koje je propustio.

U narednom je Đoković obezbedio trijumf posle skoro četiri sata borbe.

Protivnik u drugom kolu će mu sigurno biti Australianac jer međusobni duel igraju Popirin i kvalifikant Polmans. Njihov duel je u noći između nedelje i ponedeljka po srpskom vremenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Rukometaši jedinstveni pred Španiju: Da obradujemo naciju!

Muška seniorska reprezentacija Srbije u nedelju u Novom Sadu igra revanš meč baraža za Svetsko prvenstvo protiv Španije, a...

POVEZANE OBJAVE