Bivši finalista poražen u “maratonu” na startu AO u okršaju nekadašnjih TOP 10 igrača

Kanadski teniser Feliks Ože-Alijasim plasirao se u drugo kolo Australijan opena pobedom od 3:2 (6:3, 7:5, 6:7, 5:7 i 6:3) protiv nekadašnjeg finaliste Dominika Tima.

Meč između dvojice tenisera koji su daleko od svoje najbolje forme (Ože-Alijasim 30. teniser sveta, Tim tek na 92. mestu ATP liste) trajao je preko 5 časova i obilovao preokretima.

U prvom setu je Kanađaninu bio dovoljan jedan brejk za osvajanje istog, dok je u drugom napravio dva i načinio preokret, pošto je Austrijanac prvi došao do gema na njegov servis.

Međutim, Tim, nakon što je spasao brejk-koptu u ključnim momentima trećeg seta, osvaja ovaj deo igre u tajbrejku, a potom oduzima servis još uvek mladom Kanađaninu već na početku narednog. Nije na tom talasu došao do odlučujućeg seta, pošto je dozvolio brejk kada je servirao za set, ali je potom odmah povratio izgubljeno.

U odlučujućem setu presudan je bio brejk Ože-Alijasima u drugom gemu, pa se tako plasirao u drugu rundu, gde će se sastati sa kvalifikantom Ugom Grenijerom, 178. igračem sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Poznati svi učesnici F4 vatropolo Lige šampiona

U vaterpolo Ligi šampiona, na kolo pre kraja je poznato koja četiri tima će igrati u završnici. Od ranije je...

POVEZANE OBJAVE