UEFA posmatra finansije pet srpskih klubova

UEFA u aktuelnoj sezoni posebno prati finansijsko stanje u pet klubova Super lige, potencijalnim predstavnicima Srbije u evropskim takmičenjima naredne sezone, javlja Sport klub.

Pod prismotrom su potencijalni predstavnici naše zemlje u evropskim takmičenjima, a to su Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički i TSC. UEFA je letos uvela strožija pravila licenciranja. Previđena su četiri godišnja preseka, zaključno sa 31. martom. Naredni je 15. januara, kad će biti analizirano stanje u posmatranim klubovima na kraju prethodne godine. Prvi presek izvršen je 15. oktobra, za period do 30. septembra,a sredinom jula biće analizirano stanje na kraju sezone zaključno za 30. junom.

Želja UEFA je da pojačanim monitoringom obezbedi pravičniju raspodelu novca, a oni će na osnovu četiri preseka dugovanja izdavati dozvolu za svoja takmičenja u narednoj sezoni.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UBEDLJIVA POBEDA: Porto posle 40 godina dobio novog predsednika!

Fudbaleri Porta ove sezone neće osvojiti titulu prvaka države. Večeras igraju derbi sa Sportingom koji će osvojiti izvesno taj trofej. Nakon...

POVEZANE OBJAVE