Mesi je najbolji fudbaler, a Gvardiola trener: Ovako su glasali selektor i kapiten Srbije

Argentiski fudbaler Lionel Mesi proglašen je sinoć za najboljeg igrača sveta za 2023. godinu, prema izboru FIFA.

Za najboljeg trenera izabran je trener SItija i španski stručnjak Pep Gvardiola. Fudbaler Inter Majamija je ovu nagradu do sada osvojao sedam puta, dok ju je Gvardiola dobio prvi put u karijeri. U glasanju je Mesi imao isti broj poena kao napadač Mančester sitija Erling Haland (48), a treći je bio fudbaler PSŽ-a Kilijan Mpabe sa 35 poena. Zbog izjednačenog broja poena presudili su glasovi kapitena, odnosno ko je između Mesija i Halanda dobio više “petica”,a tu je Mesi imao prednost u odnosu na napadača Sitija.

Sada su i objavljeni i rezultati glasanja, a ispostavilo se da kapiten Srbije Dušan Tadić nije dao najveći broj poena ni jednom, ni drugom igraču. Tadić Halandu nije dao nijedan poen, pet poena je dodelio Kevinu de Brujneu, tri Mesiju, a jedan Embapeu. Selektor Srbije Dragan Stojković je pet poena dao Halandu, tri Mbapeu, a jedan Rodriju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Žakelj izneo očekivanja pred Partizan!

Košarkaši Budućnosti u utorak gostuju Partizanu u Beogradskoj areni u okviru prvog meča polufinala AdmiralBet ABA lige.  Trener podgoričke ekipe Andrej...

POVEZANE OBJAVE