DIRLJIV OPROŠTAJ ABA LIGE OD MILOJEVIĆA: Deki, košarkaški svet više neće biti isti bez tebe

Košarkaški trener Dejan Milojević preminuo je danas u 46. godini života.

Doživeo je srčani udar tokom timske večere sa ekipom Golden Stejta. Ostavio je kao igrač dubog trag igrajući pre svega za Partizan, Valensiju (Pamesu) i Budućnost.

Čelnici ABA lige oglasili su se nakon tužne vesti:

Abaligaška porodica je potresena vešću o preranoj smrti Dejana Milojevića, izjavljujemo saučešće njegovoj porodici i voljenima. Dejan je bio igrač, trener, i najvažnije sjajan čovek, dajući nam mnogo nezaboravnih uspomena na terenu i van njega. Kao igrač, oborio je rekorde ABA lige koji i dan danas opstaju. Bio je najbolji strelac takmičenja u sezoni 2004/2005 i još uvek drži rekord po indeksu korisnosti na jednom meču koji je postavio 3 januara 2004. na utakmici Budućnosti protiv Lovćena. Kroz karijeru, bio je triput MVP za redom u dresu FMP-a, Budućnosti i Partizana. Milojević je takođe imao zavidan uspeh sa reprezentacijom osvojivši zlato na Evrobasketu 2001. godine, navodi se u delu objave regionalnog takmičenja.

Potom se dodaje:

Bio je čovek koji je košarku učinio delom svog života ostavivši nezaboravne trenutke za sobom za koje ćemo zauvek biti zahvalni. Deki, košarkaški svet više neće biti isti bez tebe. Hvala ti za sve što si nam pružio. U čast svega što je postigao kroz život i karijeru sve utakmice 17. kola ABA lige počeće minutom ćutanja. Počivaj u miru, napisali su.

U pomenutoj rundi se susreću Partizan i Mega. Milojević je bio igrač crno-belih a Megi je 2016. godine doneo trofej Kupa Radivoja Koraća. Crno-beli će biti domaćini u ponedeljak od 19 sati.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srbija na korak od novog predstavnika u ABA ligi posle “čuda”! (VIDEO)

Košarkaši Vojvodine plasirali su se u finale ABA 2 lige pošto su uspeli da nadoknade zaostatak od čak 18...

POVEZANE OBJAVE