IGRAČKI PUT DEJANA MILOJEVIĆA: 131 poen na utakmici, MVP regionalne lige, deo Partizana i Budućnosti iz najboljih dana…

Večeras je košarkašku planetu potresla vest o smrti Dejana Milojevića, pomoćnog trenera Golden Stejta, nakon srčanog udara u 47. godini.

Milojević je bio jedan od najperspektivnijih svetskih trenera, koji je karijeru počeo u Megi, a pod njegovom komandom je stasao i najbolji igrač sveta Nikola Jokić, kao i trostruki MVP Evrolige, što regularnog dela što F4 – Vasa Micić.

Pre trenerske karijere Milojević je imao i blistavu igračku karijeru, koja je započetka u Beovuku. Ostaće upamćen rekord koji će teško ikada biti oboren, kada je na jednoj utakmici za juniorski tim ove ekipe ubacio 131 poen.

Nakon toga se 1998. preselio u FMP, koji je bio u vrtoglavom usponu, a potom i u Budućnost koja je u to vreme bila najjači tim u zemlji. Sa podgoričkim timom je u sezoni 2000/01 osvojio duplu krunu u SCG i igrao u TOP 16 fazi tadašnje Evrolige.

Vrhunac karijere dostigao je u Partizanu, u kom je nastupao od 2004. do 2006. godine, kada je postao MVP regionalne lige, a nekoliko puta je proglašavan i za igrača kola u Evroligi. Sa crno-belim ima dve titule šampiona tadašnje SCG.

Milojević je 2004. godine proglašen za najboljeg igrača naše zemlje.

Prvi inostrani angažman imao je u španskoj Pamesi, a potom igrao kratko i za Galatasaraj. Želeo je da se 2009. godine vrati u Partizan, ali se nije osećao fizički spremnim, pa je odlučio da završi igračku karijeru.

On je 2001. bio šampion Evrope sa SR Jugoslavijom, a takođe je bio i deo reprezentacije SCG na Evropskom prvenstvu u našoj zemlji 2005. godine.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bolonja kiksnula u borbi za Ligu šampiona, Salemakers neverovatnim golom spasao bod (VIDEO)

Fudbaleri Bolonje remizirali su na svom terenu protiv Udinezea, pošto je utakmica završena rezultatom 1-1. Tako je ovogodišnja senzacija...

POVEZANE OBJAVE