Sferpulos pred Baskoniju pun hvale o Smartu, o povredama Nedovića i Topića

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak igraju meč 22. kola Evrolige protiv Baskonije od 19 časova u Beogradskoj Areni.

Biće to velika prilika za crveno-bele da se pobedom u potpunosti uključe u borbu za plej-in.

Trener Janis Sferopulos pun je hvale za protivnika, pomenuo je i pojačanje Dževontea Smarta, koji je stigao juče u Beograd i odradio je prvi trening sa ekipom.

Igramo protiv tima koji na strani ima jako dobar skor. Moramo da budemo jako skoncentrisani i fokusirani. To je tim koji igra veoma dobro i ako niste spremni da se sa njima suočite na pravi način imaćete puno problema. Mi nećemo to uraditi i želimo da budemo spremni za težak meč. Imaju igrače koji mmogu da nam naprave problem. Tu je udarna igla Markus Hauard, ali postoje i ostali igrači koji su u odličnoj formi. Srećni smo što je Smart tu, ali želim da kažem da je ovo njegov prvi trening sa nama i da mu je sutra prva utakmica. Verujem mu i mislim da je dobar igrač, ali morate da razumete da mu je ovo prvi angažman u Evropi i Evroligi i biće potrabno vreme da se prilagodi, poručio je Sferopulos.

Još uvek nije poznato da li će Smart igrati protv Baskonije.

Odlučićemo sutra ujutru, ali ima šanse da zaigra. Zdrav je, odradio je trening, nije se možda prilagodio na tim. Sada je jedan od nas i videćemo kako će se snaći sutra na traningu, posle čega ćemo doneti odluku.

On smatra da će Amerikanac biti značajno pojačanje.

Atleticizam, odličan je šuter, odličan je u odbrani. Pomoći će nam u svim aspektima igre.

Duško Ivanović je započeo sezonu na klupi Crvene zvezde i poznaje veoma dobro igrače.

Naravno da Ivanović poznaje naše igrače, ali neće ih voditi sutra. Imamo drugačije akcije sada i ostale stvari sa kojima nije upoznat.

Baskonija važi za napadački odličnu ekipu, što će biti poseban izazov.

Odlično šutiraju, oni su tim koji ako uđe u ritam stvaraju velike probleme rivalu. Zato sam rekao da moramo da budemo fokusirani i da odigramo dobro u odbrani.

Što se tiče povreda Nedovića i Topića, sve se radi kako bi se što pre vratili na teren.

Napreduju, svake nedelje imaju poseban tretman. Naš tim lekara radi dobar posao i čini sve što je u njihovoj mogućnosti da se vrate na teren.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ŠAMPION U LUČANIMA: Dragović doneo Zvezdi tri boda (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost minimalnim rezultatom 1:0 u 4. kolu plej-ofa Superlige Srbije. Imali su na svojoj...

POVEZANE OBJAVE